BeogradLazarevacVesti

U okviru „Dana Lazarevca“ dva koncerta KUD-a „Diša Đurđević“

U okviru manifestacije „Dani Lazarevca“, KUD „Diša Đurđević“ održaće dva koncerta. U petak 27. juna u 19 časova biće održan 8. dečiji festival u organizaciji KUD-a iz Vreoca a pored domaćina nastupiće i kulturno-umetnička društva iz Rudovaca, Lajkovca i Stepojevca. U subotu 27. juna od 19 časova na platou ispred Rudarske česme nastupa prvi ansambl KUD-a „Diša Đurđević“ i gosti iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Velikih Crljena i Ljiga. U slučaju lošeg vremena, koncerti će biti održani u Centru za kulturu.

Kud Diša Đurđević

KUD „Diša Đurđević“ prirediće dva koncerta u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“. U petak 26. juna na platou ispred Rudarske česme publici će se predstaviti podmladak KUD-a iz Vreoca ali i gosti iz Rudovaca, Stepojevca i Lajkovca. Domaćini će odigrati igre iz Crnorečja, Šumadije, Mačve, Leskovca i Nišave, kaže Anđela Mitrić, umetnički rukovodilac dečijeg ansambla KUD-a „Diša Đurđević“.

Anđela Mitrić
Anđela Mitrić

U subotu 27. juna u 19 časova koncert će održati prvi ansambl KUD-a „Diša Đurđević“ a ovi vrsni igrači ugostiće i ansamble iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Velikih Crljena i komšije iz Ljiga. Sva KUD-a predstaviće se igrama iz svojih krajeva.

Kud Diša Đurđević

Uprkos pandemiji korona virusa, članovi KUD-a „Diša Đurđević“ nastavili su probe, poštujući sve propisane mere. I tokom manifestacije u petak i subotu trudiće se da ispoštuju sve mere u cilju bezbednosti svih učesnika, kaže potpredsednik KUD-a Ivica Mijatović. Dodaje da društvo trenutno broji oko 200 članova i da ima četiri sekcije.

Ivica Mijatović
Ivica Mijatović

Koncerti KUD-a „Diša Đurđević“ biće održani u petak i subotu od 19 časova ispred Rudarske česme a u slučaju lošeg vremena program će biti premešten u Centar za kulturu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA