Lajkovac dobio izvršnu vlast, predsednik opštine Andrija Živković

Andrija Živković reizabran je na mesto predsednika opštine Lajkovac. Na mesto predsednika Skupštine opštine Lajkovac izabran je Nenad Džajević, dosadašnji zamenik predsednika opštine. Zamenik predsednika opštine Lajkovac je Obrad Milutinović. Zamenik predsednika Skupštine je Milutin Nišavić.

Lajkovac 1Na mesto sekretara skupštine reizabran je Goran Ilić. Lajkovačka skupština je tokom današnjeg dana održala čak dve sednice. Rezultat je verifikacija odbornika i formiranje parlamenta kao i izbor izvršne vlasti predsednika, njegovog zamenika i članova veća.

Lajkovac 2Konstitutivnom sednicom Skupštine opštine Lajkovac predsedavao je najstariji odbornik Radovan Jovičić. Pomagali su mu  najmlađi odbornici Jovana Brkić i Marijana Katić. Na konstitutivnoj sednici najpre su verifikovani mandati odbornika. Lajkovački parlament činiće 25 odbornika sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, iz redova koalicije  SPS – JS je 5 odbornika, po dva odbornika su sa liste Srpska stranka Zavetnici i lista Inicijativa za Lajkovac, dok će jedan odbornik predstavljati listu Srpska desnica – Za domaćinski Lajkovac. Stupanjem na dužnost odbornici su položili zakletvu da će raditi po ustavu i zakonu i u interesu građana Lajkovca. Nenad Džajević, diplomirani ekonomista i dosadašnji zamenik predsednika opštine Lajkovac izabran je na mesto predsednika Skupštine opštine Lajkovac.

lajkovac 3Po hitnom postupku održana je i prva sednica Skuptštine opštine Lajkovac. Kao kandidat odborničke grupe Aleksandar Vučić – Za našu decu,  na mesto predsednika reizabran je Andrija Živković. Izborom Živkovića na mesto predsednika odbornici su izabrali i njegov tim. Na mesto zamenika predsednika izabran je Obrad Milutinović. Novi članovi Veća opštine Lajkovac su: Mladen Bajić, Jovanka Gomilanović, Milan Bugarčić, Dajana Nenadović, Bojan Lukić. Obraćajući se sa govornice predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković poručio je odbornicima i građanima Lajkovca da će ubrzani razvoj opštine biti nastavljen bez odlaganja i u kontinuitetu.

Kako je danas najavljeno rebalans budžeta opštine Lajkovac biće usvojen na narednom skupštinskom zasedanju. Sednica će biti održana do 15. septembra. Prema ustaljenoj proceduri, prvi rebalans budžeta opštine Lajkovac usvajan je uglavnom tokom juna. Predizborne aktivnosti ali pre svega vanredno stanje tokom proleća i epidemiološki problemi uticali su na odlaganje promena u opštinskoj kasi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA