LajkovacVesti

Lajkovac obeležio Dan opštine

Dan opštine Lajkovac i važni datumi u njegovoj istoriji obeleženi su svečanom akademijom. Za predstavnike opštinskog rukovodstva, javnih preduzeća, ustanova, susednih opština, grada Valjeva, kao i predstavnik kompanija i institucija koje su prijatelji, partneri i saradnici opštine na brojnim projektima akademija je održana u renoviranoj sali kulturnog centra ‘’Hadži Ruvim’’. Tim povodom  nagrađeni su istaknuti studenti, udruženje građana ‘’Moja Bogavađa’’ i Milan Mišković direktor za proizvodnju uglja ogranka RB ‘’Kolubara’’. Nagrade je uručio predsednik opštine Andrija Živković koji je uputio reči dobrodošlice prisutnima.đ

Andrija-Živković

Povodom  Dana železničara 15. septembra, Dana opštine Lajkovac, 16. septembra kada je davne 1908. godine prošao prvi voz kroz ovo mesto i 17. septembra Dana oslobođenja opštine u drugom svetskom ratu upriličena je svečana akademija. U renoviranoj sali Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ u bogatom programu učestvovao je hor „Hadži Ruvim“, muzički trio „Amorozo“ i učenici Srednje škole „17. septembar“ sa tačkom „Oda srpskom selu“. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković podsetio je na ove značajne datume, ali i razvojni plan opštine u narednom periodu.

U svom govoru predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je istakao da sa sigurnošću može da kaže da su građani Lajkovca izabrali pravi put a o tome svedoče brojni infrastrukturni projekti. Ovogodišnji dan opštine obeležava se, kako je rekao Živković u lepšem Lajkovcu, i u znaku novoizgrađenog objekta predškolske ustanove ‘’Leptirić’’ koji će narednih dana biti otvoren. Do kraja godine se, kako je rekao Živković, očekuje da se privedu kraju radovi na izgradnji bazena, započne uređenje parternog prostora ispred zgrade opštine, izgradnja moderne zelene pijace, parka, nastavak izgradnje vodovodne mreže u seoskim sredinama, i uređenje korita reke Kolubare. Poseban akcenat je stavljen na podršku mladima koji čine budućnost ove varošice.

Lajkovac-7

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković povodom dana opštine nagradio je uvećanjem stipendije najbolje studente: Aleksandru Knežević, Petra Grozdanovića, Dragana Pavlovića i Ivu Jovičić. Posebno priznanje za doprinos privrednom razvoju opštine Lajkovac uručeno je Milanu Miškoviću direktoru za proizvodnju ogranka RB Kolubara. Za humanitarni rad priznanje je uručeno udruženju ‘’Moja Bogovađa’’, a za izuzetan uspeh u oblasti klasične muzike i doprinos promociji opštine Lajkovac u svetu nagrađen je student doktorskih studija u SAD Momčilo Aleksandrić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA