BeogradLazarevacVesti

Obeležen dan rezervnih vojnih starešina Srbije

Povodom obeležavanja dana rezervnih vojnih starešina Srbije 15. septembra, članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Lazarevca položili su venac na spomenik srpskom ratniku. Predsednik udruženja, pukovnik u penziji Branislav Anočić, istakao je značaj ove organizacije i samog datuma koji ova organizacija slavi.

Polaganje-venaca-11

Obeležavajući dan rezervnih vojnih starešina i sećanje na dan kada je 1918. godine izvršen proboj Solunskog fronta predstavnici, Udruženja rezervnih vojnih starešina Lazarevca položili su venac na spomenik srpskom ratniku. Tom prilikom predsednik udruženja Branislav Anočić istakao je značaj ovih datuma ali i koliko je učešće rezervnih vojnih starešina bitno u svim prelomnim istorijskim događajima.

Polaganje-venaca-1

Pukovnik u penziji Branislav Anočić, napomenuo je da ova organizacija okuplja preko 50 članova i jedna je od aktivnijih. Pored toga što neguju tradiciju i čuvaju od zaborava važne istorijske datume, postojanje organizacije značajno je i u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu.

Branislav Anočić
Branislav Anočić

Anočić je najavio da će članovi udruženja 28. septembra organizovati edukativno predavanje u Budimpešti, Pragu i Drezdenu.

Na putovanje sa članovima udruženja mogu krenuti i svi zainteresovani Lazarevčani.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA