Lazarevac bogatiji za novo igralište „Brodić“

Opština Lazarevac uz podršku Grada Beograda i Vlade Srbije ove godine uspela je da obezbedi novac za uređenje još 12 dečijih igrališta do kraja ove godine. Igralište sa bezbednom podlogom, mobilijarom i video nadzorom, renovirano je i prošireno iza fudbalskog stadiona Kolubare. Mališani iz predškolske ustanove prvi su isprobali novi mobilijar a igralište su obišli predstavnici lokalne samouprave i državni sekretar Bojan Stević, koji su najavili da će najmlađi sugrađani u narednom periodu u gradskoj zoni ali i mesnim zajednicama dobiti još 16 multifuncionalnih igrališta.

Dečija graja i oduševljenje novim mobilijarom jasan su znak da je renovirano igralište novo omiljeno mesto naših najmlađih sugrađana. Od danas oni će uživati u igralištu koji simbolično nosi naziv „Brodić“, jer se u okviru ovog igrališta nalazi potpuno novi mobilijar, a mališani mogu slobodno uživati u svim sadržajima jer je igralište sa bezbednom podlogom, sadržajima koji ne samo svojim izgledom i funkcionalnošću već i bezbednošću zadovoljava sve potrebe najmlađih Lazarevčana.

Državni sekretar Bojan Stević rekao je prilikom obilaska igrališta da je uz podršku Grada Beograda, Vlade Srbije, inostranih fondova i Javnih preduzeća obezbeđen novac za još dečijih igrališta.

Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave
Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave

Pomoćnik predsednika opštine zadužen za zaštitu životne sredine Đorđe Maksimović naglasio je da je bezbednost dece bila na prvom mestu prilikom realizacije ovog projekta. Iz tih razloga ali i zbog vandalskog ponašanja pojedinica, koji su upravo na ovom igralištu samo par meseci ranije išarali grafitima mobilijar, na ovom ali i svim ostalim dečijim igralištima postavljen je video nadzor.

Đorđe Maksimović, pomoćnik predsednika opštine zadužen za zaštitu životne sredine
Đorđe Maksimović, pomoćnik predsednika opštine zadužen za zaštitu životne sredine

Nova dečija igrališta dobiće i meštani Stepojevca, Velikih Crljena, Dudovice i Rudovaca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA