LazarevacVesti

Lazarevac rešava problem napuštenih pasa

U sali Predsedništva održan je radni sastanak rukovodstva Gradske opštine Lazarevac sa predstavnicima Veterine Beograd i udruženja ljubitelja pasa, na kojem se razmatrao veliki problem napuštenih pasa na teritoriji lazarevačke opštine. Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu pokrene velika besplatna akcija sterilizacije i čipovanja svih pasa. Takođe, dogovoreno je da Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“, u saradnji sa civilniom sektorom  oformi ekipe za hitnu intervenciju koja će po hitnom postupku zbrinjavati pse lutalice ali i one napuštene, pa će na taj način biti evidentirani oni koji su te pse napustili, rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević nakon sastanka.

Sastanak u opštini

Sastanak rukovodstva Gradske opštine Lazarevac sa predstavnicima Veterine Beograd i lokalnih udruženja ljubitelja pasa imao je za cilj da počne rešavanje velikog problema napuštenih pasa u našoj opštini. Nakon sastanka, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je dogovoreno da se pokrene velika i besplatna akcija čipovanja i sterilizacije pasa i da se oformi ekipa za hitne intervencije, koja bi zbrinjavala  pse lutalice, ali i evidentirala napuštene pse i njihove nesavesne vlasnike.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je apelovao na sve sugrađane da se staraju o svojim kućnim ljubimcima, te naglasio da je svako puštanje čipovanih pasa na ulicu, a za koje postoji određena evidencija, kažnjivo je po zakonu, a te kazne su 15 hiljada dinara.

Sastanak u opštini

Direktor Veterine Beograd Budimir Grubić rekao je da se ozbiljno pristupilo ovoj saradnji, a ozbiljnost koja je bila prisutna tokom sastanka pokazuje da ćemo rezuiltate u narednom periodu postići.

Budimir Grubić
Budimir Grubić

Sastanku sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac i predstavnicima Veterine Beograd prisustvovali su članovi više udruženja koji su angažovani na rešavanju pitanja nezbrinutih pasa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Lazarevac rešava problem napuštenih pasa

  • Ko drzi zakljucane pse pod katancem na skretanju ka zeleznickoj stanici u Lazarevcu ?
    Sa leve strane gde su poceli rusenje prodavnice ribolovacke opreme.
    Beli pas ..Mozda ih ima i vise..

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA