BeogradLazarevacVesti

Lazarevački bazar ukusa „Moj Špajz“ održan po četvrti put

Manifestacija “Moj špajz“ u organizaciji Centra za kulturu Lazarevac održava se četvrtu godinu za redom. U glavnoj lazarevačkoj ulici svoje proizvodne počev od slatke i slane zimnice, preko suhomesnatih delikatesa do meda, vina rakija i tradicionalnih kolača izlaže 55 učesnika manifestacije. Ovo je jedinstvena prilika da se zimnica obogati nesvakidašnjim i kvalitetnim proizvodima.

Miholjsko leto, mirisi svežih domaćih kolača i začinskog bilja, šarenilo zimnice i bogatstvo ukusa doprineli su uspešnosti manifestacije “Moj špajz“. Na zadovoljstvo brojnih lazarevčana ali i gostiju našeg grada koji su danas izložili svoje proizvode bio je ovo pravi praznik jeseni i prilika da se ostave sa zimnicom obogate. Organizaciju ove manifestacije i ovoga puta preuzeo je Centar za kulturu.

Na bazaru dobrih ukusa i prazniku za sva čula, od 55 izlagača najpre smo posetili tezgu na kojoj se pored organske zimnice proizvode domaći i suhomesnati proizvodi.

Pored ljutog, blagog, cepanog ajvara, džemova, sokova, likera i ostalih ukusnih proizvoda svoje mesto na tezgi našli su i džem od ljutih papričica i grožđe u turšiji. Po prvi put kupcima je ponuđen i Hrono začin, u ove teglice zdravlja stalo je preko 12 različitih vrsta povrća.

Kada je o zdravlju reč neizostavna je i priča o medu i proizvodima od meda ali i o vinima i rakijama koje su po rečima prodavaca najbolji lek. Na našem putu raznih đakonija mirisom vanile i cimeta privukli su i domaći kolači između ostalih i knedle sa šljivama, proglašene za kolač grada Valjeva.

I ovoga puta svoj štand imao je Centar za dnevni smeštaj i boravak dece i omladine sa posebnim potrebama, sredstva prikupljena prodajom namenjena su za dodatne aktivnosti centra.

Broj izlagača ali i posetioca ovoj manifestaciji govori o njenoj uspešnosti, a cilj organizatora je da obostrano zadovoljstvo i jednih i drugih doprinese da “Moj špajz“ postane tradicionalna i prepoznatljiva manifestacija našeg grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA