BeogradLazarevacVesti

U Stepojevcu konačno pešaci bezbedniji

U Mesnoj zajednici Stepojevac u toku su radovi na izgradnji trotoara na Ibarskoj magistrali. Ovi radovi se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se založio kod JP „Putevi Srbije“ kako bi se što pre otpočelo sa izgradnjom trotoara.

Trotoari su u dužini od tri kilometra a njihovom izgradnjom biće rešen višegodišnji problem bezbednosti pešaka a naročito dece, istakao je poredsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić izrazivši zadovoljstvo dinamikom radova.

Problem trotoara muči meštane Stepojevca duži niz godina istakao je predsednik te mesne zajednice Ratko Jeftić i zahvalio se predsedniku opštine i članovima Veća što će taj problem uskoro biti rešen.

Član Veća opštine Lazarevac zadužen za bezbednost u saobraćaju Aleksandar Bulatović apelovao je ovom prilikom na sve vozače da svoje automobile ne parkiraju na trotoare.

Kada su naredni radovi u Stepojevcu, prema rečima predsednika opštine Bojana Sinđelića, u planu je asfaltiranje Paunića sokaka a ti radovi bi, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, trebalo da budu završeni do kraja ove godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

4 thoughts on “U Stepojevcu konačno pešaci bezbedniji

 • DOBARDAN izuzetno cenim rad skupstine opstine Llazarevac za izgradnju pesacke zone od 3 kilometra ali Stepojevac se prostire dalje pesacke staze nema mestani Stepojevca su ugrozeni nemaju pesacki prelaz niti stazu gde bi deca mogla bezbedno da se krecu odnosno pesaci tako od belega pa dole nema pesacke staze kakoLazarevackim putem tako magistralom ja mislim i mi smo stanovnici sTEPOJEVCA pozdrav

  Reply
 • Ograditi trotoar celom duzinom ili ga preimenovati u parking, obeleziti mesta I naplacivati parking. Naterati bahate vozace da postuju zakon oko parkiranja pored semafora I ugraditi nadzornu kameru u samom centru. A za onu gospodu koja hoce kolima da udje u prodavnicu nek im ista ta radnja I obezbedi parking. Ovo je divlji zapad, bez ikakvog zakona I postovanja ogranicenja brzine, parkiranja I propustanja pesaka u vreme kad semafor ne radi.

  Reply
 • GoricaTodorovoć-Jeremić

  Toliko su pešaci bezbedni, da je danas u centru Stepojevca povređen pešak.

  Reply
 • Na zalost, nisu pesaci bezbedniji, bar ne u centru samog mesta jer ce tek sad morati da obilaze automobile koji su parkirani na tim istim trotoarima. Oko semafora je haos, jer je uzak put(od dve trake su napravili tri) pa sad jos kad se parkiraju, ljudi ce morati magistralom ili u blato pored trotoara. Pohvala za ideju, al treba staviti zastitu da automobili ne mogu da staju.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA