Lazarevački biciklisti po četvrti put domaćini brevet trke duge 200 km

Lazarevački biciklisti po četvrti put bili su domaćini maratona brevet u dužini od 200 km. Od 60 najavljenih takmičara, na startnoj poziciji na jezeru Očaga našlo se samo 30 najhrabrijih, koje ni kiša nije omela da uzmu učešće u maratonu. Ovogodišnja trasa breveta prolazila je kroz Lajkovac, Ljig, Rajac Čestobrodicu, Kosjerić, Kaonu i Valjevo. Pored trase od 200 km, vozila se i trka zadovoljstva za sve ljubitelje biciklizma u dužini od 100 kilometara. Pored malobrojnih amatera, lazarevački brevet vozio je i iskusni biciklista Bratislav Stamenković, koji uspešno nastupa kako na domaćim tako i međunarodnim trkama.

Brevet Lazarevac

Biciklisti iz cele Srbije  imali su zadatak da u trci u kojoj nema pobednika, na start se vrate za tačno 13 i po sati. Start trke bio je na jezeru Očaga u 8 časova a više od 30 takmičara vozilo je stazom dugom 200 kilometara kroz teritoriju nekoliko susednih opština. Jedan od organizatora maratona u Lazarevcu je i Vladimir Milić, koji je u izjavi za našu TV rekao da je zadovoljan odzivom učesnika, s obzirom na loše vremenske prilike.

Vladimir Milić
Vladimir Milić

Starosna struktura učesnika i ove godine je varirala a jedan od najstarijih biciklista svakako je Bratislav Stamenković, koji je izvezao preko 70 breveta širom naše zemlje i Evrope, na kojima je pobeđivao i dosta mlađe bickliste. Ovaj sedamdesettrogodišnji biciklista, biciklizmom se bavi poslednjih 15 godina a kako sam kaže ovaj sport mu je pomogao da reši probleme sa kičmom i da ga spase od invalidskih kolica.

Bratislav Stamenković
Bratislav Stamenković

Podršku promociji bicklizma pružila je i GO Lazarevac a Turistička organizacija obezbedila je prigdone poklone za takmičare.

Biciklisti Lazarevac

Zaljubljenici u biciklizam kažu da brevet iako težak u fizičkom smislu za bicikliste, ima posebnu draž zbog prirode i divnih predela koji se upoznaju tokom same trke, ali i druženja i prijateljstava koje se sklope tokom maratona i nastave da traju. Pored opreme, za ovaj sport važna je volja i dobra kondicija. Biciklisti su i ovom prilikom apelovali na sve vozače u saobraćaju da obrate pažnju na ove sportiste i uspore u trenutku prolaska kolone, kako ne bi došlo do povreda ali i sve koji voze bicikl da obavezno nose kacige.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA