Lazarevački osnovci u „zelenoj zoni“, srednjoškolci na kombinovanom modelu nastave

Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, škole će u toku naredne četiri nedelje raditi po jasno definisanim modelima nastave. Opština Lazarevac se i dalje nalazi u tzv. zelenoj zoni. Kada se desi da učenik bude pozitivan na koronavirus, obaveza roditelja je da obaveste školu o novonastaloj situaciji. U osnovnim školama na teritoriji opštine Lazarevac pozitivno je 77 učenika i 16 nastavnika. U srednjim školama trenutno je pozitivan 51 učenik i 3 nastavnika, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.

Od početka školske godine uspostavljen je epidemiološki nadzor u cilju ranog otkrivanja transmisije infekcije među učenicima i preduzimanja mera u skladu sa usvojenim dokumentima. Ukoliko se u jednom odeljenju pojave dva ili više pozitivnih učenika, direktor škole organizuje rad prema određenim instrukcijama. Ako se u odeljenju koje broji 16 ili manje učenika pojave 3 obolela, prelazi se na treći model u trajanju od 10 radnih dana, odnosno onlajn nastavu. Ukoliko se radi o odeljenju sa 17 ili više učenika, nakon pojave dva slučaja, to odeljenje se deli na dve grupe i nastavlja rad po drugom, odnosno kombinovanom modelu, izjavila je Verica Anđelić.

Prioritet svih škola je pre svega zdravlje dece. Važno je pridržavati se svih epidemioloških mera kako bi broj pozitivnih od koronavirusa bio sveden na minimum, izjavila je Anđelić.

Odluka o modelima obrazovno-vaspitnog rada od 20. septembra 2021. godine doneta je uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Osnovne škole će nastaviti sa radom po prvom modelu dok srednje škole počinju da rade po kombinovanom modelu nastave.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA