Lazarevački parlament zasedao poslednji put u ovom sazivu

Na poslednjem skupštinskom zasedanju u aktuelnom sazivu, tačke dnevnog reda bile su u drugom planu. Deo opozicije bojkotovao je i poslednju sednicu, odbornici GG „Lazarevac – naša kuća“ napustili su sednicu a odbornici Demokratske stranke nisu se ni pojavili. Lazarevački odbornici su poslednju sednicu u ovom sazivu iskoristili da polemišu o onome što je urađeno u prethodnom periodu ali i o predstojećim izborima. Na 31. sednici Skupštine našlo se šest tačaka o kojima se raspravljalo po skraćenom postupku.

Sednica Skupštine opštine Lazarevac

Predsednik Skupštine Tomislav Rikanović u izjavi za medije pomenuo je da je ova sednica bila „protokolarna“ i da je bila poslednja u ovom sazivu. Nije želeo da komentariše izlaganja pojedinih odbornika i dodao da ovako izgleda rad Skupštine u vreme izborne kampanje. Dodaje da građani naše opštine nisu imali preteranih zamerki na rad ovog organa u opštini i poželeo je svim političkim subjektima uspeh na izborima.

Tomislav Rikanović
Tomislav Rikanović

Na samom početku Skupštine odbornici GG „Lazarevac – naša kuća“ napustili su zasedanje nezadovoljni zbog toga što i dalje nema direktnog televizijskog prenosa lokalnog parlamenta.

GG Lazarevac naša kuća

Predsednik lazarevačke opštine Bojan Sinđelić zahvalio je svim odbornica na uspešnom radu u protekle četiri godine. Sinđelić je podsetio da su lokalni mediji prethodne sednice prenosili u celosti i dodao da ne razume optužbe GG „Lazarevac – naša kuća“ da građani nemaju priliku da čuju o čemu se „pričalo“ na skupštini.

Bojan Snđelić
Bojan Snđelić

Na sednici Skupštine pričalo se i o priključku na auto-put a po rečima državnog sekretara Bojana Stevića petljom „Županjac“ kod Lazarevca spojiće se dva autoputa „Miloš Veliki“ i „Vožd Karađorđe“. Nova deonica u dužini od 35 kilometara prolaziće kroz pet lazarevačkih sela, dodaje Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Zamenik predsednika opštine Miloje Živanović zahvalio je svim odbornicima i pohvalio rad svojih kolega i članova opštinskog Veća.

Miloje Živanović
Miloje Živanović

Član Veća GO Lazareac Aleksandar Bulatović rekao je na sednici da je u prethodnom periodu asfaltirano i rekonstruisano preko 250 kilometara puteva u opštini, preko 95 kilometara vodovodne, kanalizacione i toplovodne mreže. U prethodne četiri godine urađeno je preko 50 sportskih objekata, domova kulture i zdravstvenih ambulanti, rekao je Bulatović.

Aleksandar Bulatović
Aleksandar Bulatović

U prethodne četiri godine, pored infrastrukture, opština je značajna sredstva uložila u privredu i poljoprivredu, rekao je član Veća Nenad Bačanac i dodao da lazarevački poljoprivrednici, zahvaljujući podsticajima Grada i države imaju nove mašine, sisteme za nađubravanje i umatičenu stoku.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Na 31. sednici Skupštine našlo se šest tačaka o kojima se raspravljalo po skraćenom postupku. Na sednici je usvojen predlog rešenja o produženju mandata v.d. direktora JPKP „lazarevac“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA