Održana 116. sednica Veća opštine Lajkovac

U Lajkovcu je održana 116. sednica opštinskog Veća na kojoj je usvojeno svih 16 tačaka dnevnog reda, a mnoge su se odnosile na period trajanja vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa.

Sednica Veća

U toku trajanja vanrednog stanja sednice su održavane telefonskim putem, pa su na sednici verifikovane određene tačke. Članovi Veća usvojili su Rešenje o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve budžeta opštine za ovu godinu. Lajkovac nije koristilo budžetsku rezervu zahvaljujući preduzeću Higijena Tomić koja nije naplatila dezinfekcije javnih objekata, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. On je najavio da će sednica Skupštine opštine Lajkovac, poslednja u ovom sazivu, biti održana u utorak 26. maja u sali Kulturnog centra „Hadži Ruvim“.

Andrija Živković
Andrija Živković

Najveći broj tačaka odnosio se na period trajanja vanrednog stanja pa su članovi Veća verifikovali mnoge tačke koje su donete tokom održavanja telefonskih sednica. Među značajnijim tačkama koje su usvojene jeste i verifikacija Rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve. Opština Lajkovac nije koristila budžetsku rezervu zahvaljujući Higijeni Tomić koja poslove dezinfekcije javnih objekata i prilaza nije naplatila, pa će taj novac ostati opštini na raspolaganju tokom ove godine.

Sednica Veća u Lajkovcu

Doneta je i odluka da roditelji čija deca ne idu u vrtić, neće biti u obavezi da ga plaćaju do 1. juna.

Živković je naglasio da je doneta odluka da svi subjekti budu oslobođeni plaćanja zakupa poslovnog prostora ukoliko nisu radili tokom vanrednog stanja, a koji su u vlasništvu opštine. On je podsedio da će se ova odluka naći na narednoj sednici skupštine.

Veće Lajkovac

Potreba za rebalansom budžeta postoji, ali će o njemu razmatrati odbornici novog saziva tokom leta, kaže Živković.

Poslednja sednica Skupštine opštine Lajkovac u ovom sazivu biće održana u utorak 26. maja. Odbornici će zasedati u sali Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, kako bi se poštovala socijalna distanca zbog epidemije koronavirusa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA