BeogradLazarevacVesti

Lazarevački pčelari dobili podsticaje Grada Beograda

Realizovan je još jedan od podsticaja Grada Beograda u oblasti pčelarstva. Na javnom pozivu konkurisali su lazarevački pčelari i 65 gazdinstava ostvarilo je podsticaje. Zahvaljujući ovom konkursu oko 4 miliona dinara podsticaja ostvarili su naši pčelari, rekao je Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

pčelari

Zahvaljujući podsticajima Grada Beograda, lazarevački pčelari unaprediće svoj posao a preko ovog javnog poziva dobili su oko 400 košnica, 5 topionica za vosak, 19 vrcaljki za med i ostale prateće opreme neophodne za bavljenje pčalartsvom. Učešće pčelara u ovom podsticaju je samo 20 do 40 odsto, kaže Bačanac.

Nenad-Bačanac
Nenad Bačanac

Ove godine oko 250 gazdinstava iz Lazarevca dobilo je neku vrstu stimulansa, zahvaljujući sredstvima Grada Beograda. Dobili smo potvrdu od gradonačelnika i zamenika da će poljoprivreda biti grana u koju će se sve više ulagati, naglasio je Nenad Bačanac.

Na pitanje novinara šta se dešava sa Kačerskim medom, Bačanac je odgovorio da je med sa geografskim poreklom na Novosadskom sajmu dobio Zlatnu medalju za kvalitet, ali napominje da im fali organizacija i da će nakon izveštaja koji dobiju od njih, odlučiti šra dalje.

Poljoprivreda GO Lazarevac iz dana u dan sve više se razvija a veliki broj naših sugrađana ostvaruje značajne prihode u ovoj grani privrede, zaključuje Nenad Bačanac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA