BeogradLazarevacVesti

Obuka i podela bezbednosnih kaciga lazarevačkim motociklistima

Savet za bezbednost u saobraćaju GO Lazarevac u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista, Agencija za bezbednost u saobraćaju organizovao je teoretski i praktični deo obuke “Bezbedna vožnja“ i podelu bezbednosnih kaciga za vozače motora.  Član veća GO Lazarevac zadužen za bezbednost u saobraćaju Aleksandar Bulatović istakao je da je ovo jedan u nizu projekata posvećenih promociji sigurne vožnje i apelovao na sve učesnike da poštuju zakonske propise i pravila bezbednosti.

motociklisti

U svakoj osmoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima učestvovao je moped ili motocikl, svaki deseti poginuli je vozač ili putnik motocikla, devet od deset poginulih na motoru je muškog pola, svaki drugi poginuli je starosti između 25 i 35 godina. Prema statističkim podacima Lazarevac spada u grupu ugroženijih opština.

Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost saobraćaja
Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost saobraćaja

Poruke sa predavanja bile su vezane za povećanje bezbednosti između ostalog da je prilikom sedanja na moped neizostavna full face kaciga, koja mora biti zakopčana i homologovana. Bitan je i izbor zaštitne opreme koja mora biti jarkih boja i uočljiva za ostale vozače.

Član veća GO Lazarevac zadužen za bezbednost u saobraćaju Aleksandar Bulatović najavio je nastavak saradnje na realizaciji projekata čiji je cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju najugroženijih kategorija i apelovao na učesnike u saobraćaju da poštuju sva pravila bezbedne vožnje.

Aleksandar-Bulatović
Aleksandar Bulatović

Praktična obuka održana je na atletskoj stazi lazarevačkog fudbalskog stadiona, a instruktorski tim Asocijacije za bezbednost motociklista sa iskustvom dugim devet godina na edukaciji policajaca motociklista prenet je i na ovu obuku. Suština je u upoznavanju svih faktora rizika među kojima su najznačajniji način sedenja i tehnike kočenja.

obuka

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA