Lazarevačkoj publici predstavljena je “Monografija: Nebojša Glogovac”autorke Tatjane Nježić

U Modernoj galeriji lazarevačkoj publici predstavljena je “Monografija: Nebojša Glogovac”, autorke Tatjane Nježić u okviru manifestacije “Dani Lazarevca”. Pored autorke, o stvaralačkom radu ali i intimnim događajima iz glumčevog života govorio je i reditelj Gorčin Stojanović. O brojnim ulogama i bogatoj karijeri, publika je već imala dovoljno podataka, ali u ovoj monografiji opisani su i momenti iz ličnog života Nebojše Glogovca, koji je postuhmno nagrađen glumačkom nagradom Dobričin prsten za životno delo.

Da je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, da je igrao u brojnim filmovima i predstavama, znali smo skoro svi. Ali da je voleo pse, biciklom išao na probe svakodnevno u Pančevu na početku karijere, harizmi i velikoj duši, to su znali samo oni koji su imali sreću da sa njim dele intimne trenutke i svakodnevne događaje. Tatjani Nježić pripala je velika čast ali i obaveza da na 245 strana pokuša da na što verodostojniji način prikaže bogatu karijeru Nebojše Glogovca ali i poneki intimni detalj iz nejgovog života.

Tatjana Nježić, autorka
Tatjana Nježić, autorka

Veliki doprinos knjizi dali su Nebojšine kolege i prijatelji, koji su u autorskim tekstovima na osoben način osvetlili njegov lik i delo. Sa više od 100 fotografija, knjiga je podeljena u više celina.

Ogromna ljudska veličina, ljubav prema deci, psima, delovi iz života glumca koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji ali i pozorišnoj umetnosti, samo su delić bogatog životnog iskustva koji je opisan na stranicama ove monografije.

Udruženje dramskih umetnika Srbije, Vulkan izdavaštvo i Biblioteka grada Beograda, izdali su monografiju o našem glumcu koji nas je prerano napustio. Za četvrt veka odigrao je više od 70 pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, u svakoj različit i neponovljiv.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA