Lazarevačkom Domu zdravlja uručeno novo patronažno vozilo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar uručili su ispred Starog dvora ključeve 23 vozila koja je Grad Beograd obezbedio za domove zdravlja i medicinske ustanove sa svoje teritorije. Vrednost nabavke 23 vozila je oko 27 miliona dinara, a jedno putničko vozilo koje će biti namenjeno patronažnim službama, uručeno je lazarevačkom Domu zdravlja.

Dom zdravlja

Ovo vozilo je od velikog značaja jer će uslovi pružanja pomoći korisnicima usluga biti kvalitetniji, istakao je direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” Jovan Milojević i najavio da će ova zdravstvena ustanova vrlo brzo dobiti jedno kombi vozilo.

Govoreći o godini za nama, direktor lazarevačkog Doma zdravlja Jovan Milojević je rekao da je 2019. bila teška i sa dosta obaveza, ali da je uspešno privedena kraju. Tokom protekle godine, podsetio je Milojević, pruženo je oko 950 000 usluga za oko 48 000 pacijenata.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Prethodnu godinu obeležilo je otvaranje vanbolničkog porodilišta. U pitanju je jedna od lepših i većih investicija Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine Lazarevac.

Kada su u pitanju investicije u prošloj godini, direktor Milojević podseća da je donacijom Grada Beograda Dom zdravlja dobio dva nova sanitetska vozila a juče su uručeni ključevi za putničko vozilo koje je namenjeno patronažnim službama. U pitanju je donacija Grada Beograda koju su uručili gradonačelnik Radojičić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Milojević je najavio da će u narednih nekoliko nedelja Dom zdravlja dobiti jedno dostavno kombi vozilo.

Milojević je istakao i da se na mestu gde je nekad bila zgrada vešeraja i autoradionice gradi novi objekat u kojem će se obavljati ovi poslovi koji su do sada vršeni u neadekvatnim uslovima. Donacija je vredna oko 10 miliona dinara a finansijer je Grad Beograd.

Bolnica

Zahvaljujući otvaranju vanbolničkog porodilišta, nekoliko službi u prethodnom periodu je preseljeno iz neadekvatnih uslova. Milojević je dodao i da je pri kraju postupak javne nabavke novog digitalnog rendgen aparat. Ovaj aparat će biti instaliran u narednih mesec dana i poboljšaće rad rendgen službe. U pitanju je donacija Grada Beograda koja je vredna 16 miliona dinara.

Tokom prošle godine bilo je određenih kadrovskih promena istakao je Milojević i izrazio očekivanje da će u bliskoj budućnosti biti vođena dobra kadrovska politika od strane Ministarstva zdravlja.

Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević”Jovan Milojević kaže da ova zdravstvena ustanova ne zaostaje u medicinskoj edukaciji i da je više od 10 lekara na usavršavanju, te da lazarevački Dom zdravlja trenutno ima pet lekara koji su na specijalizaciji iz pedijatrije. Milojević je još jednom podvukao da je 2019. godina bila izuzetno uspešna u nadi da će 2020. uprkos problemima koji se svakodnevno javljaju, biti znatno bolja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *