BeogradLazarevacVesti

Lazarevčani i ovaj put humani, preko 70 jedinica krvi na redovnoj letnjoj akciji

Rezerve krvi tokom letnjeg perioda u našoj zemlji svedene su na minimum. Kako bi se prikuple dovoljne količine ove dragocene tečnosti, širom Srbije organizuju se akcije dobrovoljnog davanja krvi a redovna letnja akcija u Lazarevcu održana je u Centru za kulturu. Poznati po solidarnosti i humanosti, Lazarevčani su se i ovaj put u velikom broju odazvali akciji a naredna će biće organizovana u Stop Šopu u subotu 19. avgusta od 10 do 15 časova.

Akcija krv

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Centru za kulturu bila je inspiracija za mnoge koji su se odazvali pozivu, ali trenutna situacija ne dopušta opuštanje. Nedostatak donacija je naročito zabrinjavajući, jer je tokom letnjih meseci potreba za krvlju često naglašena, dok je broj davalaca obično smanjen. Do 13 časova, preko 70 jedinica krvi prikupljeno je na akciji, kaže Jelena Petronijević, koordinator Crvenog krsta Lazarevac.

Jelena Petronijević
Jelena Petronijević

Krv mogu dati sve zdrave osobe a neohodne su sve krvne grupe. Na nedeljnom nivou potrebno je oko 1500 jedinica pa će tim povodom naredna akcija u Lazarevcu biti organizovana već u subotu 19. avgusta u Stop Šopu.

Apelujemo na sve građane Lazarevca i okolnih gradova da se pridruže ovoj humanoj akciji i da daju svoj doprinos u borbi protiv nestašice krvi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA