BeogradLazarevacVesti

Lazarevčani i ove godine Božić dočekuju uz bogatu trpezu

Prodavci badnjaka i božićnih dekoracija i ove godine pripremili su zanimljive aranžmane i sve ono što je neophodno da u duhu pravoslavlja i tradicije bude deo trpeze u danina koji prethode Božiću, kao i na sam praznik. Bogata je ponuda ali i potražnja, kažu prodavci koji su zadovoljni prodajom. Većina naših sugrađana ove dane provešće uz bogatu trpezu, posnu hranu za Badnji dan, a za Božić većina njih neće štedeti.

U duhu pravoslavlja i tradicije, prodavci badnjaka i božićnih dekoracija priredili su ove godine razne aranžmane, nudeći sve što je potrebno da se domovi obogate duhom i toplinom Božića. Sa zadovoljstvom ističu da je ponuda izuzetno bogata, a da je potražnja zadovoljavajuća, ali da veće gužve očekuju na Badnji dan.

U susret Badnjem danu, većina sugrađana priprema se za posnu trpezu. Kada dođe Božić, većina ljudi odlučuje da ne štedi na trpezi. Radost i veselje koje prate Božićno jutro često se odražavaju i u obilju hrane na stolu. Praznične poslastice, pečenje i bogat izbor jela postaju neizostavan deo proslave, stvarajući atmosferu radosti i bliskosti među porodicom i prijateljima.

Badnjaci, simbol mira i ljubavi, predstavljaju nezaobilazan deo praznične atmosfere. Mnogi ističu da je ovo vreme godine kada se posebno cene tradicija i porodično okupljanje, te da žele da stvore nezaboravne trenutke za svoje najmilije. Šta simbolizuje Badnjak i koji praznici prethode Božiću, jednom od najradosnijih hriščanskih praznika pojasnili su nam naši sugrađani.

Ove godina Božić će u većini domova u Lazarevcu biti obeželen u krugu porodice uz bogatu trpezu a o troškovima i budžetu svodiće se račun tek na kraju najdužeg meseca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA