BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Digitalni displej kao info pult postavljen u lazarevačkoj biblioteci

Digitalni displej kao info pult u biblioteci postavljen je u ulaznom holu biblioteke i svakodnevno mu pristupa veliki broj korisnika. Jednostavnost korišćenja digitalnog displeja olakšava posetiocima da brzo pronađu željene informacije, čime se smanjuje potreba za dugotrajnim pretraživanjem i čekanjem na red za pomoć od bibliotekarskog osoblja. Projekat je finansiralo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Digitalni info pult

U cilju unapređenja korisničkog iskustva i prilagođavanja savremenim tehnološkim trendovima, Biblioteka je ponosno predstavila novi digitalni displej koji je postavljen u ulaznom holu početkom decembra. Ova inovativna platforma, koja služi kao info pult, privukla je veliki broj posetilaca svojom jednostavnošću, preglednošću i savremenim pristupom informacijama. Ovo je treća faza digitalizacije u biblioteci „Dimitrije Tucović“ koja je ostvarena putem konkursa Ministarstva kulture, kaže direktorka ustanove Jasmina Ivanković.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Posetioci književnih programa, zahvaljujući atraktivnosti medija, takođe koriste usluge digitalnog displeja. Digitalni displej je lak za koriščenje a pregledom sadržaja možete saznati radno vreme svih ogranaka, kada će biti naredni događaj u biblioteci, pročitati časopise koji su izlazili u našem gradu, rezervisati knjigu koju želite da pročitate, ali i da se upoznate sa istorijatom same ustanove i opštine Lazarevac.

Digitalni info pult biblioteka

Sadržaj na displeju može se redovno ažurirati i naišla je na pozitivnu reakciju kod naših korisnika, kaže direktorka Biblioteke.

Nabavkom interaktivnog displeja biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu osavremenila je svoje poslovanje i nastavila da se kreće u susret potrebama korisnika. Uvođenjem interaktivnog info pulta u Biblioteci znatno je unapređen pristup uslugama i resursima Biblioteke. Digitalna zavičajna građa na ovaj način postaje bliska i jasnija posetiocima biblioteke. Interaktivni info pult skraćuje put do čitaoca i odgovara na često postavljena pitanja: kako se učlaniti, koliko košta članarina, kako se povezati na bežičnu računarsku mrežu i sve ostale bitne informacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA