BeogradLazarevacVestiZdravlje

Lazarevčani u šetnji za zdravlje

Planinarsko društvo „Vis“ i ove godine pod pokroviteljstvom GO Lazarevac organizovalo je manifestaciju „Dan pešačenja“ koja se obeležava svakog 11. septembra. Ove godine u šetnji, koja nosi naziv „Korak bliže zdravlju“, učestvovalo je najviše dece različitih uzrasta. Akcija se odvija na četiri staze različite kilometraže, prilagođene psihofizičkoj snazi i uzrastu učenika. Najduža staza je „Šančevima Kolubarske bitke“ u dužini od 26 kilometara. Događaj je organizovan uz podršku  Saveta za sport Gradske opštine Lazarevac.

Šetajmo za zdravlje

„Korak bliže zdravlju“ naziv je ovogodišnje manifestacije koja se već dugi niz godina održava u celoj Srbiji pod sloganom „Dan pešačenja“. Kao i ranijih godina, učesnici šetnje su se okupili na platou ispred Gradske opštine Lazarevac, a šetnja je počela tačno u 9 časova. Planinarsko društvo „Vis“ već petnaesti put organizuje ovu tradicionalnu manifestaciju.

Planinarsko društvo Vis

Akcija se održala pod sloganom „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“ a namenjena je pre svega osnovcima i srednjoškolcima ali i svim sugrađanima  koji vole da svoje slobodno vreme provode u prirodi i na svežem vazduhu. Ovaj put staza je podeljena u četiri etape od po 6, 11, 16 i 26 kilometara.

Šetajmo za zdravlje

U cilju promovisanja zdravog načina života, građani Lazarevca imaju priliku da pešače i uživaju u lepotama prirode. Prema rečima koordinatora akcije PD „Vis“ Blagoja Aleksića, ovom akcijom želja je da se podstaknu zdravi stilovi života, što podrazumeva fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana.

Četiri staze su prilagođene različitim uzrastima učesnika. Aleksić je nagovestio da učesnike šetnje prati jedno terensko vozilo u kome  se nalazi pored obučenog vodiča i adekvatno medicinsko osoblje.

Manifestacija Šetajmo za zdravlje

Na pitanje koliko im znači ova akcija i šta bi poručili ostalim drugarima koji nisu do sada učestvovali u ovoj šetnji, dve učesnice rekle su za Rtv Gem, da je ovo zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet.

Lepo vreme i dobro raspoloženje učesnika obeležilo je ovogodišnju akciju. Planinari iz „Visa“ kažu da je na njhovim akcijama najviše mališana, što ih posebno raduje, jer žele da upravo oni kasnije postanu novi planinari i zaljubljenici u prirodu od malih nogu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA