BeogradLazarevacVesti

Lazarevčanka Milica Rosić među pobednicima konkursa “Brankova pohvala svetu“

Sa pesmom Fragment Milica Rosić iz Lazarevca osvojila je drugu nagradu na pesničkom konkursu “Brankova pohvala svetu“. Konkurs je organizovala porodica čuvenog pesnika Branka Miljkovića. Dodeljeno je još pet nagrada. Milica deli drugo mesto sa Dimitrijem Nikolićem, dok je prvu nagradu dobio Dimitrije Popović za pesmu Oblak ni u čemu. Na konkurs je prispelo 538 pesama a zapažen plasman imala su još dva pesnika iz Lazarevca Predrag Patijarević i Rade M. Šupić.

milica rosic 1Povodom 60 godina od smrti Branka Miljkovića organizovan je konkurs za sve poštovaoce i ljubitelje poezije pesnika koji je dao svoj pečat savremenoj poeziji. Na konkurs je pristiglo 538 pesama, među njima i dela Milice Rosić, Predraga Patijarevića i Radeta M. Šupića iz Lazarevca. Svi koji su želeli mogli su da putem interneta glasaju za omiljene pesme, izabrano je 27 sa najvećim brojem glasova. Simbolično pesnik je imao 27 godina u trenutku smrti. Konačnu reč dao je stručni žiri.Pobednici su proglašeni 21. marta na Svetski dan poezije. Prvu nagradu osvojio je Dimitrije Popović za pesmu Oblak ni u čemu. Za pesmu Smrt pesnika drugim mestom nagrađen je Dimitrije Nikolić. Lazarevčanka Milica Rosić podelila je drugo mesto. Milica je nagrađena za pesmu “Fragmenti“.

fragment 1Žiri je odlučio da izvan pesama koje je publika izabrala za prvih 27, dodeli još tri ravnopravne nagrade.  Nagrađeni su pesnici Pavle Zeljić, Vladan Perlić i Petar Hristovski. Prvonagrađeni kao glavnu nagradu dobio je komplet Sabranih dela Branka Miljkovića u šest knjiga, dok svi ostali nagrađeni, kako iz prve tako i iz druge grupe, dobijaju prve dve knjige Sabranih dela Branka Miljkovića, u kojima je objavljen njegov celokupni pesnički opus.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA