BeogradLajkovacLazarevacVesti

Rad PU “Leptirić“ Lajkovac u doba pandemije

Predškolska ustanova “Leptirić“ Lajkovac je u proteklih godinu dana svoj rad prilagodila epidemiološkim uslovima. Predškolska ustanova je u prethodnom periodu striktno primenjivala sve mere, rekla je za RTV GEM direktorka ove ustanove  Mila Mitrović Lončar i napomenula da je samo jedno dete do sada bilo pozitivno na koronavirus. U godini pandemije vrtić “Leptirić“ je dobio 13 novozaposlenih ali i novo kombi vozilo. Nije se odustalo ni od planiranih investicija, u toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekat sanacije i modernizacije dela objekta u kome se nalaze jaslene  grupe.

leptiric-6Već godinu dana u uslovima pandemije PU “Leptirić“ Lajkovac radi punim kapacitetom. Poštujući sve epidemiološke mere obrazovno vaspitni proces se organizuje prema planu. Uprkos epidemiološkoj situaciji redovnos dece je na visokom nivou. Za potrebe prevoza najmlađih iz seoskih sredina nabavljen je kombi, koji je zahvaljujući dizajnu postao zaštitni znak ustanove.

leptirić-4Tokom godinu dana rada u uslovima pandemije bilo je neminovno da virus uđe u ustanovu. Prvi slučaj zaražavanja bio je među zaposlenima. Za ovih godinu dana samo jedno dete bilo je pozitivno. Pravovremenim reakcijam sprečeno je širenje virusa u  vrtiću. Ustanova od 1. septembra obrazovno – vaspitni rad organizuje prema tri modela u zavisnosti od situacije.

leptirici 6Od 1. juna počinje upis dece u predškolsku ustanovu “Leptirić“ za narednu godinu. Upis se vrši elektronski putem portal E-uprava. I u ovoj situaciji ustanova brine ne samo o zdravlju dece već i o finansijskim aspektima. Cena boravka dece je pristupačna i među najpovoljnijima u zemlji.

Jedan od najvećih projekata tokom naredne godine biće sanacija starog dela objekta koji je star 34 godine i u kome trenutno borave deca jaslenog uzrasta. Planirana je rekonstrukcija u skladu sa projektom energetske efikasnosti i zamena stolarije, krova, kao i postavljanje nove fasade. Početak radova se očekuje tokom naredne godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA