Martovski program Centra za kulturu Lazarevac

Lazarevačka publika u martu uživaće u dobrom i sadržajnom repertoaru, koji su zaposleni u Centru za kulturu pripremili za sve ljubitelje umetnosti. Pored predstave za odrasle “Bajka o pozorištu” beogradskog “Zvezdara Teatra”, najmlađa publika uživaće u dve predstave a muzički program upotpuniće koncert grupe “Legende”, Dečijeg hora Centra za kulturu “Mamama na dar” ali i osmomartovski koncert ansambla “La Storia” pod nazivom “Kuda ljubavi odlaze”.

Martovski program Centra za kulturu počeo je gostovanjem Srpskog pozorišta iz Mađarske koje je nastupilo sa predstavom “Avala Express”, dok je najmlađa publika uživala u komadu “Mačak u čizmama” pozorišta “Duško Radović” iz Beograda. Za najmlađu publiku 17. marta biće igrana dečija plesna predstava “Zvezdica Spavalica”, dok će starija pozorišna publika uživati u komediji “Bajka o pozorištu” 20. marta. “Bajka o pozorištu” je komedija. Iako naslovljen kao bajka, ovaj komad, na žalost, mnogo više korespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo.

Za Dan žena, 7. marta biće održan i tradicionalni godišnji koncert Dečjeg hora Centra za kulturu Lazarevac sa gostima a 8. marta koncert ansambla “La Storia” pod nazivom “Kuda ljubavi odlaze”. Već 14. marta biće održano veče prepuno emocija i lјubavi sa grupom Legende. Na koncertu će biti izvedeni svi najveći hitovi iz prebogate karijere grupe Legende.

Filmska publika imaće priliku da pogleda ostvarenja domaće kinematografije sa nedavno završenog FEST-a, kao i holivudske blokbastere u okviru redovnog programa Centra za kulturu.

U Modernoj galeriji u toku ovog meseca biće otvorena izložba “Novi naslovi”, dok će u galeriji “Savremenici” biti predstavljeni radovi škole ikonopisanja. U okviru književnog programa u Modernoj galeriji javnosti će biti prezentovana knjiga Žarka Lauševića “Sve prođe, pa i doživotna”.

Edukativni program i tokom ovog meseca posvećen je najmlađima a akademski vajar Dušan Rajšić održaće radionice “Portret na rudarskom šlemu” i “Beograd u minijaturi”. Kustos Moderne galerije Darinka Stanojević kroz dečiju arheološku radionicu “Traži, pa ćeš naći, čuvaj pa ćeš znati” pokušaće mališanima da približi prošlost i uvede ih u tajanstveni svet arheologije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA