BeogradLazarevacVesti

Međunarodni festival folklora ovog vikenda u Lazarevcu

U sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“ KUD „Diša Đurđević“ organizuje Međunarodni festival folklora koji će tokom petka i subote biti održan na novom gradskom trgu ispred prostorija kulturno-umetničkog društva. Prvog dana festivala nastupiće dečiji ansambli, dok će u subotu svoje nastupe imati izvođački ansambli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Lokve i tri KUD-a iz naše opštine. Program u petak počinje u 19 časova a u subotu od 18:30. Pre početka festivala, oba dana biće organizovan defile učesnika Glavnom ulicom, a organizatori najavljuju čak 600 učesnika. Generalni pokrovitelj manifestacije je GO Lazarevac.

U okviru manifestacije „Dani Lazarevca“, KUD „Diša Đurđević“ organizuje tokom petka i subote na novom gradskom trgu Međunarodni festival folklora. Prvog dana festivala, u petak, na programu su nastupi dečijih ansambala, dok će drugog dana, u subotu, svoje umetničko umeće prikazati izvođački ansambli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Lokve, kao i tri lokalna KUD-a.

Program u petak počinje tačno u 19 časova, dok će u subotu početak biti pomeren za sat unapred, odnosno u 18:30 časova. Pre početka svakog dana festivala, posetioci će moći da uživaju u defileu učesnika duž Glavne ulice, gde će se predstaviti čak 600 učesnika ovog velikog kulturnog događaja.

 

 

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Lazarevac, čija je podrška od ključnog značaja za realizaciju ovog festivala folklora koji već godinama unazad okuplja ljubitelje tradicionalne kulture i umetnosti iz šireg regiona, pružajući im priliku da uživaju u raznovrsnom kulturnom nasleđu i autentičnim izvođačkim tradicijama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA