BeogradLazarevacVesti

Verni davaoci odazvali se pozivu UG „Ujedinjeni za Lazarevac“, prikupljeno preko 200 jedinica krvi

U prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovana je 30. akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Ni visoke temperature nisu sprečile dobrovoljne davaoce da se odazovu još jednoj akciji ovog udruženja a u prvih dva sata prikupljeno je preko 200 jedinica krvi. Na prethodnim je prikupljeno skoro 4300 jedinica ove dragocene tečnosti. Za svoj rad i dobru organizaciju, Udruženje je dobilo i plaketu od Skupštine Grada Beograda za najuspešniju organizaciju po broju prikupljenih jedinica krvi.

U prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ održana je trideseta akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je okupila hrabre dobrovoljne davaoce uprkos visokim temperaturama. Već u prvih dva sata akcije, prikupljeno je više od 110 jedinica krvi, čime su davaoci pokazali svoju nesebičnost i spremnost da pomognu onima kojima je ta dragocena tečnost neophodna.

Ovo udruženje već je imalo značajan doprinos zajednici, prikupivši skoro 4300 jedinica krvi kroz prethodne akcije. Njihov trud i organizacija nisu ostali neprimećeni – Udruženje je nagrađeno plaketom od Skupštine Grada Beograda za najuspešniju organizaciju po broju prikupljenih jedinica krvi. Svoj rad zasniva na humanitarnom radu članova organizacije, kaže predsednik Udruženja Miodrag Milićević i dodaje da će i dalje nastaviti da pomažu svojim sugrađanima ali i organizacijama koje im se obrate za pomoć.

Preko 200 jedinica krvi prikupljeno je na 30. akciji a ovaj uspeh potvrđuje predanost članova UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ i njihovu posvećenost humanitarnom radu. Nastavljajući sa svojim naporima, udruženje ne samo da doprinosi zdravlju i spasava živote, već i inspiriše zajednicu na solidarnost i humanost. I ova akcija organizovana je u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA