BeogradKulturaLazarevacVesti

Memorijalni koncert u čast Živote Lukića i Milenka Antonijevića

U Centru za kulturu Lazarevac, u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“, održan je memorijalni koncet u čast Živote Lukića i Milenka Antonijevića, dvojice članova koji su ostavili veliki trag u ovom ansamblu i značajno doprineli očuvanju srpskih običaja. Na koncertu su pored domaćina nastupila i kulturno umetnička društva „Efren Karanov“ iz Kratova iz Severne Makedonije i „Branislav Nušić“ iz Resavice.

KUD "Diša Đurđević"

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ organizovalo je memorijalni koncert u čast Živote Lukića i Milenka Antonijevića, dvojice dugogodišnjih članova koji su dali veliki doprinos u razvoju ansambla i dugi niz godina radili na očuvanju srpskih običaja. Koncert je održan u Centru za kulturu Lazarevac, a organizatori imaju u planu da postane tradicionalna manifestacija u čast Živote i Milenka.

KUD "Diša Đurđević"

Na memorijalnom koncertu su nastupili i folkloraši iz Resavice i Kratova iz Severne Makedonije koji nisu krili zadovoljstvo gostoprimstvom domaćina. Poručili su da će se saradnja sa kolegama iz Lazarevca nastaviti, na obostrano zadovoljstvo.

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ u narednom periodu pažnju će posvetiti postavkama novih koreografija, a najavljuju i više nastupa na otvorenom prostoru tokom proleća i leta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA