BeogradKulturaLazarevacVesti

„Miholjsko leto“ u lazarevačkoj biblioteci

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac otvorena je izložba slika „Miholjsko leto“ autorke Nataše Gligorić. U pitanju su slike koje su rađene u tehnikama ulje na platnu, suvi pastel i akvarel, sa motivima mrtve prirode i pejzaža. Većina slika koje je autorka predstavila Lazarevčanima nastala je u Zemun, u ateljeu profesora Milovana Krznarića. Izložba traje do 7. novembra, nakon čega će ovu postavku moći da vidi i publika u Lajkovcu.

Izložba Miholjsko leto

U lazarevačkoj Biblioteci „Dimitrije Tucović“ otvorena je samostalna izložba slika Nataše Gligorić „Miholjsko leto“. Većina ovih slika nastala je u ateljeu profesora Milovana Krznarića, i na njima preovladavaju pejzaži i mrtva priroda.

Milovan Krznarić i Nataša Gligorić
Milovan Krznarić i Nataša Gligorić

Ova izložba je zanimljiva jer izlazi iz okvira novih tendencija koje nazivam dosetkama umetnosti, rekao je prilikom otvaranja ove postavke profesor Milovan Krznarić.

Publika u biblioteci

Nataša Gligorić rođena je u Zemunu, diplomirani je ekonomista, a zaposlena je u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore. Amaterski se bavi slikanjem. Izložbu „Miholjsko leto“ publika u Lazarevcu će moći da pogleda do 7. novembra, nakon čega će biti predstavljena i u Lajkovcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA