Poslednja nedelja popisa

Još nedelju dana ostalo je do kraja popisa stanovništva. Petar Korović, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku rekao je da je do sinoć popisano 5.300.000 stanovnika.

„Ostalo je još osam dana popisa, radimo i 31. oktobra do 20 sati uveče. Ovim tempom završavamo popis u roku, ali ne isključujem ni produžetak u trajanju od par dana. To je bio slučaj i 2011. godine i događalo se u regionu“, naveo je Korović.

Kada je reč o tome da li je više popisano građana u gradskim ili seoskim sredinama, kaže da zaostaje malo Beograd, pošto su drugačije navike ljudi, oni manje vremena provode u stanu, duže rade imaju više obaveza. Objašnjava da ako zateknu u sandučiću da je popisivač bio, a oni nisu bili kod kuće, da je procedura jednostavna, da postoji broj infocentra, poziv je besplatan, pojačan je broj operatera jer je bilo dosta poziva.

Napomenuo je da ukoliko naiđe na stan u kome niko ne živi da će i taj stan biti popisan kao prazan, a ako u tom stanu neko živi on će biti popisan.

„Građani često zovu i žele da se popišu baš u stanu u kome ne žive iz straha zbog poreza. Nema potreba za brigom, svi podaci dobijeni u popisu koriste se isključivo u statističke svrhe i nikad nijedno fizičko i pravno lice neće doći do tih podataka“, rekao je Korović.

Dodao je da nije neophodno da u domaćinstvu budu svi članovi.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA