BeogradLazarevacVestiZdravlje

Milojević: Nije otpušten nijedan radnik, epidemiološka situacija nesigurna

Epidemiološka situacija na teritoriji Gradske opštine Lazarevac trenutno je nesigurna, izjavio je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević. U januaru je na korona virus bilo pozitivno 2898 lica. Tokom ovog talasa sve veći je i broj dece koja su zaražena kovidom. Milojević je ovom prilikom apelovao na građane da se vakcinišu jer je kolektivna imunizacija jako bitna u borbi protiv ovog virusa.

Kovid ambulanta

U opštini Lazarevac epidemijska situacija je nesigurna, istakao je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević. Od početka ovog meseca pozitivan test dobilo je 1096 sugrađana. U lazarevačkom Domu zdravlja u drugoj polovini januara i prvoj polovini februara radilo je čak osam kovid ekipa. Milojević je izrazio veliku zahvalnost radnicima ove zdravstvene ustanove koji su radili danonoćno kako bi pomogli građanima.

Vakcinacija protiv koronavirusa

Prema Milojevićevim rečima poboljšani su uslovi rada i boravka pacijenata u kovid ambulantama. Milojević je naglasio da je obavljena nabavka novog aparata za određivanja krvne slike i crp-a, i zahaljujući ovom aparatu građani dobijaju brže rezultate.

Ovaj talas je specifičan u odnosu na prethodne jer je veliki broj dece pozitivan na koronavirus. Broj pozitivnih zdravstvenih radnika na kovid infekciju tokom ovog talasa bio je izuzetno veliki, čak 188 njih bilo je pozitivno. Ovaj talas se može okarakterisati kao najteži po broju pozitivnih građana, ali ohrabruje da je imao blažu kliničku sliku.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Milojević je istakao da se u poslednjih sedam dana broj pozitivnih građana na kovidvirus sve manji. U drugoj nedelji februara broj testiranih lica na dnevnom nivou u proseku je iznosio između 130 i 140.

Na društvenim mrežama pojavile su se dezinformacije koje su vezane za otpuštanje radnika, rekao je Milojević i demantovao te navode, naglasivši da u lazarevačkom Domu zdravlja nije otpušten nijedan radnik.

Dom zdravlja u Lazarevcu

Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ dobilo je dopis od Ministarstva zdravlja u kojem su obavešteni da im je dodeljeno sanitetsko vozilo. Milojević je istakao da je ova donacija veoma značajna za sve zaposlene.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Milojević: Nije otpušten nijedan radnik, epidemiološka situacija nesigurna

  • LAZAREVCU JE POTREBAN SKENER DA NE BI RADNICI ISLI STALNO ZA BEOGRAD A NE SANITETI KOJE NEMA KO DA VOZI, IMA KO DA VOZI KADA SE RADNICI JUTRU DOVOZE NA POSAO !!!!!!!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA