Mini olimpijada u organizaciji Pokreta trećeg doba u Lazarevcu 16. septembra

U organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca, u staroj sali Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ u ponedeljak 16. septembra biće održana prva Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture od 10 do 14 časova. Takmičari će se nadmetati u više disciplina koje su prilagođene njihovim godinama. U sklopu olimpijade biće organizovan bazar zdravlja u saradnji sa lazarevačkim Domom zdravlja. U planu je da nakon završene manifestacije u biblioteci „Dimitrije Tucović“ budu održani književni susreti kao i izložba ručnih radova. Najbolje ekipe sa Mini olimpijade učestvovaće na Olimpijadi koja će se od 29. septembra do 3. oktobra održati u Vrnjačkoj Banji.

Prva Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture u organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca organizuje se u duhu načela i propozicija takmičenja koje organizuje duži niz godina Pokret trećeg doba Srbije. Ova olimpijada na nivou Srbije realizuje se uspešno već 12 godina i okuplja oko 1000 učesnika svake godine. Na Mini olimpijadi, koju je podržala opština Lazarevac, učesnici će se takmičiti u više disciplina, pikadu, šahu, fudbalu i drugim sportovima.

Foto: http://olimpijada3d.org/
Foto: http://olimpijada3d.org/

U sklopu ove manifestacije u sportskoj sali će biti postavljan štand Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“. Svi prijavljeni će obaviti pregled sa lekarima i učestvovati u takmičenju samo uz njihovu dozvolu. Tokom trajanja manifestacije, svi posetioci će moći da obave merenje pritiska i nivoa šećera u krvi a lekari će davati savete svima koji to budu želeli.

Foto: http://olimpijada3d.org/
Foto: http://olimpijada3d.org/

Nakon završetka takmičenja program će biti nastavljen u lazarevačkoj biblioteci književnim susretima i čitanjem literarnih radova. Takođe, u holu biblioteke će biti izloženi likovni i ručni radovi lica trećeg doba.

Nakon završetka Mini olimpijade organizatori će izabrati najbolje takmičare koji će se nadmetati u Vrnjačkoj Banji od 29. septembra do 3. oktobra.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA