Predstavljen novi odred izviđača “Zlatni kompas”

U Lazarevcu je nedavno osnovan odred izviđača „Zlatni kompas“. Njegovo zvanično predstavljanje sugrađanima organizovano je u biblioteci „Dimitrije Tucović“. Novoformirani odred izviđača trenutno broji oko 30 članova a u planu je da se vrlo brzo organizuje veliki broj izleta, kampovanja u prirodi i druženja sa kolegama drugih odreda izviđača. Promociji „Zlatnog kompasa“ prisustvovali su pored domaćina i članovi Saveza izviđača Srbije i drugih odreda iz više gradova.

Novi odred izviđača „Zlatni kompas“ osnovan je na inicijativu grupe brđana koji se duži niz godina bave izviđaštvom. Novoformirani odred izviđača ima za sada oko 30 članova i sve veći broj mladih ljudi se interesuje da postane njihov član. U planu je organizovanje velikog broja izleta i kampova. Član „Zlatnog kompasa“ može da bude bilo ko, bez obzira na godine.

Novi odred će imati punu podršku Saveza izviđača Srbije, od školovanja kadrova do organizacionih poslova, kaže Pera Trajković. On je u ime Saveza poželeo „Zlatnom kompasu“ dobrodošlicu u izviđačku porodicu koja sada broji 61 izviđački odred i dobrodošlicu u svetsku skautsku organizaciju.

Promociji novog lazarevačkog odreda izviđača prisustvovao je veliki broj zvanica. Svoju podršku kolegama uputili su i članovi izviđačkog odreda „Sveti Sava“ iz Beograda.

Vasilije Marković je izviđač više od četiri godine i među prvima je pristupio „Zlatnom kompasu“. On je pozvao svoje vršnjake da im se pridruže i učestvuju u brojnim aktivnostima koje će ovaj odred ponuditi u narednom periodu.

Kao mlad odred, „Zlatni kompas“ za sada nema svoje prostorije. Svako ko želi da im se pridruži može to učiniti u Sportsko rekreativnom centru „Kolubara“ u press sali svakog četvrtka od 20 časova, gde se trenutno okupljaju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA