BeogradLazarevacVesti

Mini slobodna biblioteka za školu u Stepojevcu

Savet za obrazovanje GO Lazarevac , dečiji pisac i akademik Olivera Jelkić i potsekretar Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda Igor Raičević darovali su OŠ ‘’Vuk Karadžić’’u Stepojevcu mini slobodnu biblioteku. Na ovaj način deca u Stepojevcu  će moći po volji da uzmu knjige ali isto tako i da vrate ili biblioteku dopune nekim svojim knjigama.Kako je najavljeno slična ideja zaživeće i u ostalim područnim odeljenjima ove škole.

Donacija za školuNakon Gimnazije u Lazarevcu ‘’Mini biblioteku’’ dobili su i mališani OŠ ‘’Vuk Karadžić’’ u Stepojevcu. Time je nastavljena saradnja Saveta za obrazovanje GO Lazarevac i autorke projekta, dečijeg pisca Olivere Jelkić. Predsednik saveta Marko Mijušković je poručio da će u ovaj projekat biti uključeno još nekoliko seoskih škola.

Gradski potsekretarBez birokratije, dan i noć, svakog dana u godini deca će u svojoj mini biblioteci moći da pronađu knjigu po svom ukusu. Ideja je ne samo da se deca druže sa knjigama i da ih čitaju već i da brinu o njima ali i svojoj biblioteci.

Donacija knjigaDirektorka OŠ ‘’Vuk Karadžić’’ Verica Anđelić zahvalila se na novim knjigama i istakla da je ova škola otvorena za sve projekte koji će doprineti  raznovrsnosti sadržaja u školi. Ideja je da sličan projekat zaživi i u područnim odeljenjima ove škole.

Biblioteka StepojevacPotsekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda pozvao je sve škole sa teritorije ne samo Lazarevca već celog Beograda da se priključe ovom projektu.

Škola u Stepojevcu ima fond od 20 000 knjiga a u okviru škole je i gradska biblioteka. Deca ali i članovi biblioteke moćiće kako radnim danima tako i vikendom ali i tokom letnjeg raspusta da koriste knjige.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA