BeogradLazarevacVesti

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila Sud u Lazarevcu

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila je rekonstruisanu zgradu pravosudnih organa u Lazarevcu. U zgradi su smešteni Osnovni i Prekršajni sud u Lazarevcu, kao i Osnovno javno tužilaštvo. Vrednost radova na rekonstrukciji i adaptaciji tog objekta iznosila je oko 47 miliona dinara, a u potpunosti su finansirani iz republičkog budžeta.

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila Sud u Lazarevcu

Veliku podršku realizaciji ovog projekta pružila je GO Lazarevac. Rekonstruisanu i u potpunosti opremljenu zgradu suda, u pratnji ministarke, obišli su i predsednik opštine Bojan Sinđelić, državni sekretar u ministartstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, direktor JP EPS Milorad Grčić i predsednik sindikata Kolubare Miodrag Ranković.

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila Sud u Lazarevcu

Ministarstvo pravde veliku pažnju posvećuje unapređenju infrastrukturnih kapaciteta pravosudnih organa kako bi se povećala efikasnost njihovog rada i ubrzali postupci, a sve u cilju da građani imaju kvalitetan i jednak pristup pravdi bez obzira da li se nalaze u centru Beograda, prigradskoj opštini ili nekim drugim delovima Srbije – istakla je ministarka pravde Nela Kuburović.

Ona je istakla da su u prethodnih godinu dana rekonstruisane zgrade sudova u Kraljevu i Prijepolju, da su otvorene dve potpuno nove zgrade u Užicu i Požarevcu, a da se uskoro očekuje i otvaranje nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu. Ministarka pravde je dodala i da će u ovoj godini biti započet projekat izgradnje Palate pravde u Kragujevcu.

Ona se zahvalila opštini Lazarevac koja je finansirala nadogradnju dva sprata, što je omogućilo da u toj zgradi danas budu i Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud, koji su dobili adekvatne prostorije za rad.

Dodala je da je Ministarstvo pravde sredstvima iz budžeta izvršilo dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju zgrade, posle čega je ukupna površina povećana za oko 400 metara kvadratnih i sada iznosi 1.800 metara kvadratnih.

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila Sud u Lazarevcu

Obilasku rekonstruisane zgrade u Lazarevcu prisustvovali su i predsednik Osnovnog suda Ljubivoje Kovačević, javni tužilac Milorad Gajić, predsednica Prekršajnog suda Milica Živojinović, kao i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Rukovodioci pravosudnih organa su se zahvalili Ministarstvu pravde i lokalnoj samoupravi na ulaganjima, koja su im omogućila znatno bolje uslove za rad zaposlenih, a što će doprineti većoj efikasnosti u radu.

Kuburović je navela da zgrada pravosudnih organa u Lazarevcu, u kojoj su smešteni Osnovni i Prekršajni sud, kao i Osnovno javno tužilaštvo, od izgradnje 1968. godine nije imala gotovo nikakve vrste radova na obnovi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

3 thoughts on “Ministarka pravde Nela Kuburović posetila Sud u Lazarevcu

  • Mogli bi malo da se bavite postenjem ovih sto su celni ljudi suda,otimacina,diktatura,bahatost,iskrivili se jadni dal od knjiga ili para!!!

    Reply
  • Omogucili ste im samo diktaturu,nemamo nikakva prava,samo otimacina u sudu,steta sto nisam videla da im uvelicam veselje,ministarki bi bilo bolje da ima malo uvid u predmete I otimacinu nekretnina,malverzacije I svu ostalu sramotu I bedu tog istog suda!Vazno je da ste im omogucili da imaju uslove a to sto ne rade nista I grese na stetu naroda e to nista,radi se za prijatelje,poznanike I sopstven dzep!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA