BeogradLazarevacVesti

Delegacija iz Istre posetila Lazarevac

Predsednik skupštine Tomislav Rikanović ugostio je delegaciju iz Istre na čelu sa gradonačelnikom Poreča i predstavnicima Obrtničke komore Istre. Ovo nije prva poseta istarske delegacije a cilj dolaska je unapređenje regionalne saradanje. Poseta je organizovana u okviru manifestacije „Dani Istre u Beogradu“, zahvaljujući predstavnicima Privredne komore Srbije i Beograda.

Delegacija iz Istre posetila Lazarevac

Delegaciju iz Istre ugostili su predsednik skupštine i članovi Veća GO Lazarevac a ovo nije prvi susret predsatvnika dva grada.

Delegacija iz Istre posetila Lazarevac
Tomislav Rikanović

Prvi kontakt ostvarili smo na sajmu vina u Lazarevcu, potom su nas posetili preduzetnici iz Istre u novembru porošle godine a danas smo se sastali kako bi ugovorili dalju saradnju, najverovatnije u oblasti turizma – rekao predsednik Skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović.

Meni je izuzetna čast što smo došli u posetu Lazarevcu i želimo da se uspostavi saradnja između ove opštine i našeg grada. Istra je jedna od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj a Poreč je svakako jedan od centara turizma. U našem gradu svake godine bude oko 10 miliona noćenja a mi smo grad turizma, vina i najboljeg maslinovog ulja – rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Delegacija iz Istre posetila Lazarevac
Loris Peršurić

Susret dve delegacije organizovan je u okviru manifestacije „Dani Istre u Beogradu“ na inicijativu Privredne komore Srbije i Beograda, sve u cilju boljeg unapređenja regionalne saradanje, rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredene komore.

Delegacija iz Istre posetila Lazarevac
Branislava Simanić

Predstavnik Obrtničke komore istarske županije zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu i napomenuo da je dobra saradnja sa Privrednom komorom uspostavljena još 2012. godine i da će se naši preduzetnici predstaviti na sajmu u Istri početkom oktobra ove godine.

Delegacija iz Istre posetila Lazarevac
Radosav Zarić

Radosav Zarić, predsednik Opštog udruženja privatnih preduzetnika iz Lazarevca rekao je ovom prilikom da su naši preduzetnici uspostavili dobru sardanju sa svojim kolegama iz istarske županije i da se nada da će sardanja biti nastavljena na obostarno zadovoljstvo.

Zoran Kalčić predsednik Udruženja obrtnika Poreč, zahvalio je na gostoprimstvu i pozdravio odluku dve delegacije da uspostave i nastave saradnju. Domaćini i gosti razmenili su poklone i najavili nastavak saradnje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA