LajkovacVesti

Mirjana Đaković izabrana za v.d. načelnika opštinske uprave u Lajkovcu

U Lajkovcu je održana četvrta sednica opštinskog Veća na kojoj je razmatrano 17 tačaka dnevnog reda. Set tačaka odnosio se na porez, a Veće je odlučilo da, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, stopa poreza za sledeću godinu na teritoriji opštine Lajkovac ostane na istom nivou kao i ovogodišnja. Na sednici je odlučeno da održavanje javne rasvete bude povereno lajkovačkom komunalnom preduzeću. Na lični zahtev, sa funkcije načelnika opštinske uprave razrešen je Živorad Bojičić a na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti načelnika postavljena je Mirjana Đaković, diplomirani pravnik.

Sednica Veća u Lajkovcu

Na redovnoj, četvrtoj sednici opštinskog Veća u novom sazivu, razmatrano je 17 tačaka. Neke su se odnosile na porez za narednu godinu. Iako je bilo uslova za povećanje poreza, zbog teške finansijske situacije izazvane pandemijom koronavirusa, odlučeno je da porez za građane i imovinu u narednoj godini ostane na nivou kao ovogodišnji.

Opštinsko Veće u Lajkovcu

Članovi Veća odlučili su da održavanje javne rasvete povere lajkovačkom komunalnom preduzeću, a planirano je da početkom sledeće godine ovo javno preduzeće bude angažovano za održavanje svih nekategorisanih puteva, rekao je nakon sednice predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Na sednici Veća, opština Lajkovac dobila je po prvi put internog revizora, na to mesto postavljena je Tatjana Panić, a funkciju rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije preuzela je Andrijana Đogić. Na lični zahtev, sa dužnosti načelnika opštinske uprave razrešen je Živorad Bojičić, koji će sada biti pomoćnik predsednika opštine za pravna pitanja, a na njegovo mesto došla je Mirjana Đaković.

Sednica Veća

Novoimenovani pomoćnik predsednika opštine za pravna pitanja Živorad Bojičić zahvalio se članovima Veća na dosadašnjem radu, a Mirjani Đaković je poželeo uspeh na funkciji načelnika opoštinske uprave.

Sednica Veća

Fudbalski klub Proleter iz Bajevca ušao je u viši rang takmičenja, a da bi nastavio da igra u međuopštinskoj ligi, iz budžeta za sport izdvojeno je 120 000 dinara. Četvrta sednica Veća je ujedno i priprema za narednu sednicu Skupštine opštine Lajkovac, koja će se održati krajem novembra, a do kraja 2020. održaće se još jedna, na kojoj će biti usvojen budžet za narednu godinu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA