U Modernoj galeriji otvorena izložba slika Veljka Vučkovića

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba mladog umetnika Veljka Vučkovića. Na izložbi su prikazana dela, ulja na platnu, koja predstavljaju kadrirane isečke iz tri ostvarenja objavljena tokom prelaska iz šezdesetih u sedamdesete godina prošlog veka.

Ulje na platnu

Ovom izložbom Veljko se prvi put predstavlja publici u Lazarevcu, a do sada je imao više od deset samostalnih izložbi širom Srbije. Izložba će moći da se pogleda tokom individualnih poseta od 15. do 23. oktobra 2020.

Slike Veljka Vučkovića

Mladi umetnik Veljko Vučković predstavio se lazarevačkoj publici sa trideset radova koji su nastali u prethodne tri godine, u pitanju su ulja na platnu, a skice za same slike su nastale digitalno. Radi se uglavnom o portretima iz političkih filmova, nastalih tokom sedamdesetih godina.

Veljko Vučković
Veljko Vučković

Veljko Vučković je rođen 1994. godine u Gornjem Milanovcu. Završio master studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nikole Božovića. Na istom fakultetu je student doktorskih studija.

Radovi Veljka Vučkovića

Učestvovao na sedamdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i trinaest puta izlagao samostalno. Dobitnik nagrade Momčilo Moma Marković za najbolji crtež malog formata, treće nagrade Niš Art Fondacije i pohvale žirija na 14. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature u Gornjem Milanovcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA