Mladi atletičar Crvene Zvezde Marko Tasić oborio svoj lični rekord

Marko Tasić je mlad i perspektivan atletičar koji je već sa 15 godina postao najbrži pionir Srbije u disciplinama 60 i 100 metara. Nakon toga, medalje su se ređale na brojnim takmičenjima održanim u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim gradovima širom zemlje. Na internacionalnom takmičenju održanom u Italiji septembra 2015. godine, u trci na 80 metara Marko je bio prvi u grupi a u ukupnom plasmanu sedmi, u konkurenciji 33 sprintera.

Atletika je sport kojim ne može da se bavi svako. Jedna je od najtežih disciplina a najstariji zapisi govore o njenoj popularnosti još u doba antičke Grčke. Mladi atletičar Crvene Zvezde Marko Tasić govorio nam je o svojim prvim uspesima u ovom sportu.

Na internacionalnom takmičenju u Italiji, u trci na 80m Marko je bio prvi u sveukupnom plasmanu među 33 sprintera.

Marko Tasić
Marko Tasić

Prema Markovim rečima, da bi se neko bavio ovim sportom pored talenta mora da postoji prvenstveno velika ljubav i posvećenost a pored toga, veliki trud i rad kako bi se postizali veliki uspesi i vrhunski rezultati.

Marko Tasić popravio je svoj lični rekord za 31 stotinku na poslednjem takmičenju u Sremskoj Mitrovici rezultatom 11,06 na 100m i 22,40 na 200m. Ovim rezultatom Marko je pokazao da u budućnosti možemo da očekujemo još dosta zlatnih medalja od njega.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA