BeogradLazarevacVesti

Mladi pesnici iz Lazarevca na konkursu ‘’Brankova pohvala svetu’’

Milica Rosić, Rade M. Šupić i Predrag Patijarević predstavljaju Lazarevac na nagradnom konkursu ‘’Brankova pohvala svetu’’. Konkurs se organizuje u Nišu povodom šezdesetogodišnjice smrti Branka Miljkovića. Glasanje organizovano putem društvenih mreža je završeno, a u uži izbor ušili su Milica Rosić i Predrag Patijarević.  Konačna odluka žirija biće poznata 21. marta na Svetski dan poezije.

milica rosicKonkurs za najlepšu pesmu inspirisanu delom Branka Miljkovića ‘’Brankova pohvala svetu’’ otvoren je 12. februara pod pokroviteljstom Niškog kulturnog centra. Konkurs je trajao simbolično 27 dana koliko je godina živeo ovaj pesnik. Tokom svog kratkog života Miljković je iza sebe ostavio značajan opus, zauzevši munjevitom brzinom visoko mesto u srpskoj književnosti. Njegov život kao i stvaralaštvo prožeti su misterijom, romantikom, emocijama. Zbog toga je njegovo stavaralšto bilo motivacija i inspiracija brojnim mladim pesnicima.

milica 3

Poezija je jedna od ljubavi Milice Rosić već od srednje škole. Svesna svog talenta predano je radila na njegovom razvoju. Prva radionica na kojoj je učestvovala bila je u organizaciji KC ‘’Studentski grad’’. Mentor ove radionice bio je pesnik Zvonko Karanović. Da li će predstavnici Lazarevca biti među tri dobitnika ove prestižne nagrade znaće se 21. marta na Svetski dan poezije. Takmičenje je posvećeno svim poštovaocima i ljubiteljima njegove poezije.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA