BeogradLazarevacVesti

Mlađi osnovci i dalje u školskim klupama

Ministarstvo prosvete je u dogovoru sa Kriznim štabom i nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić donelo odluku da učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju u školi. Ova odluka važi i za učenike muzičkih i baletskih škola. Obrazovno vaspitni rad za učenike viših razreda i srednjih škola i dalje se obavlja onlajn. Probni završni ispit za učenike osmih razreda je pomeren i organizovaće se 8. i 9. aprila. Tokom ove nedelje na teritoriji cele GO Lazarevac dvoje učenika i jedan prosvetni radnik su zaraženi koronavirusom.

osnovna školaObrazovno vaspitni proces za učenike nižih razreda osnovne škole i tokom naredne nedelje odvijaće se u školi. Odlučeno je da ipak mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno. U pojedinačnim slučajevima, na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova i uz saglasnost Ministarstva prosvete preko školskih uprava, može se doneti drugačija odluka, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

verica anđelić Probni završni ispit za učenike osmih razreda bio je planiran za 26. i 27. mart. Zbog epidemioloških uslova probu male mature osmaci će imati 8. i 9. aprila. Pripremne aktivnosti ipak nisu prekinute pa su testovi već u školama.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole počinje prema planu 1. aprila i po već unapred određenoj proceduri. Predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola GO Lazarevac apelovala je na sve roditelje da se prilikom dolaska u školu pridržavaju svih epidemioloških mera.

škola 2U školama na teritoriji GO Lazarevac epidemiološka situacija je stabilna. U deset osnovnih i tri srednje škole tokom ove nedelje bilo je dva nova slučaja koronavirusa među učenicima i jedan među prosvetnim radnicima.  U poređenju sa prethodnom nedeljom epidemiološka situacija u školama je stabilna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA