BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

„Moj špajz“ šesti put u Lazarevcu

U organizaciji Centra za kulturu Lazarevac u Karađorđevoj ulici održan je šesti prodajni bazar poljoprivrednih proizvoda „Moj špajz“ na kojem je svoje proizvode predstavljalo više od 40 izlagača iz raznih krajeva naše zemlje. Lazarevčani su mogli da kupe zimnicu, suhomesnate proizvode, sireve, med i mnoge druge domaće proizvode.

Tradicionalni, šesti po redu prodajni bazar poljoprivrednih proizvoda „Moj špajz“održan je u glavnoj lazarevačkoj ulici, u organizaciji Centra za kulturu Lazarevac. I ove godine manifestacija je privukla veliku pažnju kako proizvođača domaćih proizvoda tako i posetilaca i kupaca. U ponudi su se našle sve vrste zimnice, suhomesnati proizvodi, sirevi, sokovi i mnogi drugi proizvodi. Direktor Centra za kulturu Lazarevac Marko Mijušković istakao je da je ove godine više od 40 izlagača, a da je cilj da se promovišu vrednosti pravih domaćina i njihovi proizvodi.

Prodajni bazar „Moj špajz“ obišao je predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem izlagača i istakao da će ova manifestacija iz godine u godinu biti sve posećenija.

Veliki broj sireva ponudio je posetiocima Milivoje Nikolić iz sela Kotešica kod Valjeva. Među izlagačima našao se i bračni par Lukić iz Počute, koji proizvodi suhomesnate proizvode, brojna slatka, ajvare i zimnicu.

Brojne pekmeze, džemove, ali i zimnicu, rakije i likera ponudio je poljoprivredni proizvođač Milan Ilić iz okoline Osečine.

Lazarevčani su tokom bazara imali priliku da kupe brojne proizvode organskog porekla, a manifestacija iz godine u godinu nudi veliki broj domaće hrane, pa se s pravom može reći da postaje prepoznatljiv brend opštine Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA