BeogradLazarevacVesti

„Moj špajz“ u petak od 09 do 17 časova u Glavnoj ulici

Prоdaјni bazar dоmaćih prоizvоda „Moj špajz“ biće održan u petak 14. oktobra od 09 do 17 časova na platou ispred Rudarske česme. Tradicionalna manifestacija i ove godine okupiće veliki broj izlagača koji će Lazarevčanima ponuditi domaće proizvode za zimu: ajvar, džem, turšiju, med i druge proizvode. Organizator manifestacije je Centar za kulturu. Bazar će imati i humanitarni karakter jer će u okviru manifestacije svoj štand imati i nastavni kadar OŠ „Knez Lazar“, koji će sav novac od prodaje donirati za lečenje Sare Matić a u sklopu bazara Centar za kulturu će postaviti i kutiju za dobrovoljne priloge. U slučaјu lоših vremenskih uslоva, bazar će biti оdržan drugоg dana.

Moj špajz

Ove godine 45 izlagača ponudiće Lazarevčanima sve što je potrebno za predstojeće duge i hladne zimske dane. Na tezgama vrednih domaćica iz cele Srbije u petak na platou ispred Rudarske česme naći će se svi proizvodi zimnice od ajvara pa do slatkih, slanih i kiselih đakonija. Biće u ponudi i sokovi, med, sušeno voće, čajevi, likeri, vino, rakija, suvo meso, kolači i drugi domaći ukusni proizvodi. Ova manifestacija proglašena je za jednu od najlepših manifestacija u našem gradu a po prvi put ove godine izlagači će doći i iz Bačkog Petrovca i drugih gradova, kaže Bojana Sajić iz Centra za kulturu Lazarevac.

Manifestacija Moj špajz

Vredne i spretne ruke domaćica i ove godine potrudiće se da na prodajnom bazaru ponude ukusnu i raznovrsnu zimnicu. Od ljutog, blagog, cepanog ajvara, džemova, sokova, likera i ostalih ukusnih proizvoda, posetioci manifestacije moći će da po povoljnim cenama kupe zdrave i domaće proizvode. Domaćice iz Kocelje, Osečine, Loznice i Mionice, Novog Sada, Uba, Zapadne Srbije i ove godine uzele su učešće na manifestaciji.

Bazar će početi u 09 časova i trajaće sve do 17h a zbog velikog interesovanja izlagači će na štandovima ostati i posle ovog vremana ukoliko bude bilo potrebe.

Moj špajz

Manifestacija „Moj špajz“ prvi put je organizovana 2015. godine. Ove godine, po sedmi put okupiće najbolje proizvođače domaćih proizvoda koji će posetiocima ponuditi pravi, bogat ukus zimnice koja se sprema po tradiciji dugoj i po pola veka.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA