Na 22. sednici Skupštine GO Lazarevac bez dve odoborničke grupe

Lokalni parlament GO Lazarevac razmatrao je na 22. sednici 11 tačaka dnevnog reda. Usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu i Odluka o izmenama i dopunama odluka o upravi GO Lazarevac. Na mesto odbornika izabran je Ivan Ralović iz odborničke grupe Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, a na mesto člana veća GO Lazarevac Mirko Višnjić iz Brajkovca. Mandati su produženi i vršiocima dužnosti direktora Turističke organizacije Mirku Kovačeviću i JPKP „Lazarevac” Ivanu Miliću. Sednici nisu prisustvovali odbornici DS i grupe građana ”Lazarevac naša kuća”.

Pre početka 22. sednice Skupštine GO Lazarevac predstavnici odborničke grupe Demokratske stranke uručili su predstavnicima medija Saopštenje za javnost u kome navode da do daljeg neće učestvovati u radu skupštine, već svoje aktivnosti sprovoditi van skupštinske sale. U saopštenju se navodi: ”Ovaj akt je reakcija na zahteve građana, koji mesecima protestuju širom Srbije u preko 100 opština i gradova, tražeći da odbornici i poslanici napuste sva skupštinska zasedanja. Odbornici DS su se kao potpisnici ”Sporazuma sa narodom” obavezali da će svoje dalje  političko delovanje nastaviti zajedno sa građanima svim dostupnim i mirnim metodama političke borbe, do konačnog ispunjenja zahteva. Kako se navodi u saopštenju DS je jedina u lazarevačkom parlamentu na poziv građana napustila skupštinu i na taj način pružila bezrezervnu podršku protestima ”1 od 5 miliona”.

Skupštinsko zasedanje ali iz drugih razloga, nezadovoljni što se sednice skupštine ne prenose direktno napustili su i predstavnici grupe građana ”Lazarevac naša kuća”. Predstavnik ove grupe građana Milan Đorđević je izrazio nezadovoljstvo i što se na skupštini ne razmatraju brojni problemi.

Milan Đorđević, Lazarevac, Naša kuća
Milan Đorđević, Lazarevac naša kuća

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da direktan prenos sednica Skupštine GO Lazarevac nije zabranjen.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Opština Lazarevac nije nikakvu zabranu prenosa Skupštine donela. Što se tiče sale za venčanja, želim da Vas obavestim da će se od sledeće nedelje venčanja na teritoriji GO Lazarevac obavljati u zgradi biblioteke “Dimitrije Tucović”. Mislim da je to mnogo prikladnije mesto, uljudnije, da mnogo više priliči samom činu venčanja – dodao je Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac.

Vladajuća koalicija ima stabilnu većinu rekao je predsednik Skupštine Tomislav Rikanović i prokomentarisao trenutnu situaciju u lokalnom parlamentu.

Tomislav Rikanović, predsednik Skupštine GO Lazarevac
Tomislav Rikanović, predsednik Skupštine GO Lazarevac

Odbornička grupa “Lazarevac-Naša kuća” je do sada konstruktivno učestvovala u radu sednice Skupštine opštine Lazarevac. Nažalost, oni su nezadovoljni što nema direktnih prenosa sednice Skupštine. Što se tiče dnevnog reda, mi ga pravimo u dogovoru sa odborničkim grupama. Svako ko iznese bilo kakvu primedbu ili sugestiju a da se tiče dnevnog reda, aposlutno nemamo bilo kakav problem da taj predlog uvrstimo i dopunimo. To može učiniti 48 sati pre početka sednice – dodao je Tomislav Rikanović.

Najznačajnije odluke tokom sednice Skupštine GO Lazarevac odnosile su se na Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2019. godinu. Predsednik Skupštine Tomislav Rikanović istakao je njegov značaj.

U skraćenom postupku odbornici su produžili mandate vršiocima dužnosti direktora Turističke organizacije Mirku Kovačeviću i JPKP „Lazarevac” Ivanu Miliću.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA