Počela prolećna škola pčelarstva

U okviru prolećne škole pčelarstva namenjene početnicima održano je prvo predavanje u biblioteci ”Dimitrije Tucović” Lazarevac. Škola se završava 14. maja dodelom sertifikata, a obuku kojom su predviđeni i praktični časovi vodi dipl. inženjer Goran Čakardić.

Škola pčelarstva za početnike organizuje se sedmu godinu za redom i ukupno deseti ciklus organizovanja obuke. Škola se sprovodi uz podršku klastera ”Plodovi Kolubare”. Teoretska predavanja organizuju se u lazarevačkoj biblioteci, dok će se praktična nastava realizovati na malim pčelinjacima.

Goran Čakardić
Goran Čakardić

Interesovanje za ovu školu pokazali su budući pčelari kako iz naše tako i susednih opština. Na praktičnoj nastavi se demonstriraju svi osnovni apitehnički postupci, od vađenja prvog rama iz košnice, do prepoznavanja bolesti pčela.

Jedna od bitnih tema koja zanima mlade pčelare je i projekat Saveza pčelarskih organizacija Srbije, vezan za izgradnju kuće meda u Rači ”Naš med”. Cilj je da ”Naš med” postane nacionalni brend sa garancijom kvaliteta, a u tom cilju dizajnirane su tegle i ambalaža.

Teoretska nastava ove škole biće organozovana još 26. marta, kao i 2., 16., 23. i 30. aprila u terminu od 17 do 19 časova u lazarevačkoj biblioteci. Praktična nastava je 9. aprila i 7. maja. Dodela sertifikata je 14. maja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA