LajkovacVesti

Na 68. sednici Veća opštine Lajkovac usvojeno 7 tačaka

Na 68. sednici  Veća opštine Lajkovac odbornici su usvojili sedam tačaka dnevnog reda između ostalih razmatrani su zahtevi za devet nadoknada nematerijalne i materijalne štete pričinjene napadima pasa lutalica.

Po odluci članova veća, a po nalogu upravnog inspektora novi šef Službe za inspekciju je diplomirani građevinski inženjer Zlata Žujović. Većinom glasova opredeljena su i sredstva za podršku programima udruženja i nevladinih organizacija, što je po rečima predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića jedna od ključnih tačaka.

Raspisali smo konkurs za udruženja i nevladine organizacije, ukupan budžet je 870 000 dinara i trajaće narednih 15 dana. Pozivam sve zainteresovane da konkurišu. Uslovi su isti kao i prethodne godine, bitno je da se program ili manifestacija organizuju na teritoriji opštine Lajkovac. U odnosu na prethodnu godinu nešto je smanjen budžet za nevladina udruženja i organizacije, jer smo novac preusmerili na druga davanja, ali nije drastično smanjen. Već smo u prvom delu godine imali deo izdvajanja, a ovo je novac preostao za drugi deo godine – rekao je Živković.

Veće je pre nekoliko sednica formiralo komisiju  koja će pomoći u radu komunalnom inspektoru oko obilaska terena, pre svega onih atarskih puteva koji su stvarali velike probleme u radu poljoprivrednika, kao i tokom radova prilikom nasipanja atarskih puteva. Izvršena je kontrola u nekoliko mesnih zajednica, pisane su opomene i već se intenzivno krče putevi, istakao je Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA