Na 86. sednici Veće opštine Lajkovac razmatralo 12 tačaka dnevnog reda

Na 86. sednici Veće opštine Lajkovac razmatralo je 12 tačaka dnevnog reda. Najznačajnija tačka bila je vezana za nacrt Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Lajkovac za 2019. godinu. Veće je donelo i odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izbor načelnika Opštinske uprave opštine Lajkovac.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je naglasio da značaj izbora načelnika Opštinske uprave kojim će se omogućiti nesmetani rad lokalne samouprave i realizacija planiranih infrastrukturnih projekata. Planirani su infrastrukturni projekti pre svega kada je u pitanju kanalizaciona mreža i trotoari u ulici “Lajkovačka pruga“, završetak radova na uređenju zelene pijace, prostora ispred Gradske kuće i tri saobraćajnice u seoskim sredinama. Ovim radovima počeće građevinska sezona.

Lajkovac-1

Program poljoprivrede i ruralnog razvoja koji će nakon usvajanja od strane veća razmatrai i nadležno ministarstvo na istom je nivou kao i prošlogodišnji. Sredstva u visini od 16 miliona dinara raspoređena su u cilju podsticaja razvoja poljoprivrede ali i udruživanja malih poljoprivrednih proizvođača.

Veće opštine Lajkovac je odobrilo zahtev izvođača radova firme “China Shandong International“- ogranak Beograd za izmenu režima saobraćaja na lokalnom putu Lajkovac-Pepeljevac uz zahtev da se pričinjena šteta tokom dosadašnjih radova sanira.

Veće je između ostalog i verifikovalo Predlog za odobrenje završnih izveštaja i godišnjih programa sportskih organizacija. Razmatran je i izveštaj o popisu u Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Lajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA