BeogradLazarevacSportVesti

Na Markovdanskom karate turniru nastupilo 19 klubova sa 132 takmičara

Karate klub „Zenit“ iz Velikih Crljena organizovao je u nedelju tradicionalni Markovdanski turnir za sve uzraste. Turnir je održan u balon sali u Velikim Crljenima a učestvovalo je 132 učesnika iz 19 klubova. Turnir je bio međunarodnog karaktera a pored klubova iz naše zemlje, učešće su uzeli i karate klubovi iz Crne Gore i Republike Srpske. Markovdanski turnir koji organizuje ovaj klub ima tradiciju dužu od dve decenije a po rečima trenera Miodraga Nikolića i ove godine podršku pri organizaciji pružili su brojni privredni subjekti i ustanove.

Tradicionalni Markovdanski turnir u karateu koji je Karate klub „Zenit“ organizovao po 25. put u Velikim Crljenima obuhvatio je skoro sve takmičarske kategorije, od poletaraca do seniora. Trener i organizator turnira Miodrag Nikolić zadovoljan je kako je takmičenje proteklo i dodaje da je učestvovalo 19 klubova sa 132 takmičara. Na turniru su nastupili i takmičari iz Crne Gore i Republike Srpske.

Podršku organizaciji turnira pružio je i Milenko Stanojević iz Nevladine organizacije IHP, IPO International police organization, Dom zdravlja „Dr Đođe Kovačević“ i Crveni krst Lazarevac, kao i pojedinci koji su pružili tehničku podršku organizaciji turnira.

Milenko Stanojević iz Nevladine humanitarne organizacije IHP pomogao je organizaciju turnira i za sve učesnike i goste obezbedio hranu, piće ali i zahvalnice i pehare koji su im uručeni. Stanojevič je inače poznat u Lazarevcu kao čovek velikog srca koji pomaže ljudima koji su u lošijoj materijalnoj situaciji a kroz svoj rad pomogao je i školu, vrtić i sve druge institucije u Velikim Crljenima kao i renoviranje Doma u ovoj mesnoj zajednici.

Prvo mesto u sveukupnom plasmanu na Markovdanskom turniru osvojio je Karate kluba „Karađorđe“ iz Rače, drugo mesto „Železničar“ iz Lajkovca, koji je i najmasovniji klub na takmičenju, dok je pehar za treće mesto osvojio klub „Karađorđe“ iz Topole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA