BeogradLazarevacSportVesti

Na Sajmu sporta predstavljen 21 lazarevački klub

U  organizaciji Grada Beograda i Gradske opštine Lazarevac u glavnoj ulici održan je Sajam sporta. Na manifestaciji se predstavio 21 klub i sportsko udruženje iz našeg grada a u okviru sajma organizovan je i program „Budi olimpijac“. Tokom trajanja sajma organizovana su takmičenja u raznim sportskim disciplinama. Sajam je otvorio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i poželeo da ova manifestacija naredne godine okupi još veći broj sportskih udruženja i klubova, kojima je ovo svakako dobra prilika da prikažu i promovišu svoj rad.

Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport i omladinu i GO Lazarevac, uspešno je održan u glavnoj ulici. Ovo je drugi od 17 sajmova koji će se održati ove godine. Sajam  su otvorili predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Priliku da promoviše svoj rad i predstavi svoj klub ili udruženje imali su svi klubovi u Lazarevcu, a ovaj put odazvao se 21 klub. Otvarajući manifestaciju predsednik opštine rekao je da naš grad ima jednog olimpijca, košarkaša Stefana Birčevića i da se nada da će i u narednim godinama neki naš klub iznedriti šampione i olimpijce.

Posetioci sajma, pre svega deca školskog uzrasta, putem promocije rada sportskih klubova i demonstracije pokaznih vežbi mogla su da se informišu i odluče za sport koji će trenirati, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.

Pored klubova koji su dugi niz godina promoteri sporta u našem gradu i postižu značajne rezultate, svoj rad predstavili su i mlađi ali ništa manje uspešni klubovi.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije poseban segment sajma je i aktivacija „Budi olimpijac” gde su učesnici kroz takmičarski program mogli da se upoznaju sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma, ali i znamenitostima Beograda. Cilj je uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. Sajam sporta u Lazarevcu je drugi u nizu opštinskih sportskih sajmova, koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA