BeogradLazarevacVesti

Na strelištu Tamnava održan četvrti Military Expirience Challenge

Strelište Tamnava i opština Lazarevac, četvrti put bili su domaćini jedinstvenog izazova u Srbiji. Trka sa originalnim preprekama i zadacima iz domena treninga i obuke specijalnih jedinica, čini Military Expirience Challenge jedinstvenim u našoj zemlji. Preko 320 takmičara, od kojih je veliki broj stigao iz čak pet evropskih država,  imalo je zadatak da pređe preko mnoštva prepreka, da puca iz puške i pištolja i da svakako proveri svoje granice izdržljivosti. Ove godine trasa je bila duga 10 kilometara i imala je 30 prepreka.  Manifestaciju je otvorio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević a pored opštine pokrovitelj je bio i Savez sportova.

Oklopno vozilo

Podizanjem zastave i intoniranjem himne naše zemlje, otpočela je jedinstva trka ovog tipa koja se četvrti put organizuje na strelištu Tamnava. Trka sa originalnim preprekama, određenim zadacima iz domena treninga i obuke specijalnih jedinica, krunisana bojevim gađanjem puškom i pištoljem, realizuje se na poligonu dugom 10 kilometara a svoje granice fizičke i psihičke spremnosti testiralo je preko 320 učesnika. Podršku organizaciji i ove godine pružila je GO Lazarevac a predsednik opštine Bojan Stević otvorio je trku i poželeo takmičarima da pre svega uživaju u izazovu i daju svoj maksimum.

Takmičenje Military Expirience

Strelište Tamnava i ove godine bilo je mesto okupljanja takmičara željnih adrenalina i novih iskustava. Sama trka puna je prepreka, takmičari su imali zadatak da sve uspešno savladaju, neki po prvi put i da gađaju iz puške i pištolja, a većina njih se po prvi put susrela i sa borbenim oklopnim vozilima naše vojske. Same prepreke i poligone organizovali su i osmislili pripadnici specijalnih jedinica sa dugogodišnjim iskustvom, koji su sada iskusni instruktori i treneri.

U planu je da do kraja godine bude organizovano još jedno takmičenje koje priprema Military Expirience i odnosiće se na malo spremnije takmičare, koji će imati prilkiu da iskuse kako izgleda jedan dan specijalnih jedicina i sa kakvim se sve izazovima susreću, kaže Tijana Vuković.

Cilj organizacije Military Expirience jeste da vojsku i specijalne jedinice približe građanima kako bi imali uvid u ono što rade i doživeli bar deo onoga što pripadnici prolaze tokom svoje obuke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA