BeogradLazarevacVesti

Na teritoriji GO Lazarevac u prvi razred ove godine biće upisano blizu 600 učenika

Na teritoriji GO Lazarevac u prvi razred ove godine biće upisano blizu 600 učenika. Upis je počeo 2. aprila a direktorka OŠ “Diša Đurđević” Mirjana Joksimović zahvalila se roditeljima na interesovanju za upis nove generacije u školu u Novom Medoševcu.
škola
OŠ „Diša Đurđević“

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. godine do 29. febuara 2012. godine. Zahtevi za upis predaju se kod sekretara škole svakog radnog dana kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole. Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija i primaju se izvodi stariji od šest meseci), prijava boravka, potvrda lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrda predškolske ustanove.

Osnovna škola “Diša Đurđević“ od ovog proleća ima novu prijateljsku osnovnu školu i to u Rusiji. Nedavno je potpisan sporazum između škole 598 iz Sankt Peterburga i škole iz Novog Medoševca, a pored zajedničkih časova i kvizova putem interneta, planirane su i međusobne posete učenika.

Mirjana-Joksimović
Mirjana Jokimović

Imali smo jedan skajp čas upoznavanja. Hor obe škole je otpevao svako svoju himnu. U maju je planiran pravi skajp čas, gde ćemo imati interaktivni čas. Saradnja je definisana kroz 15 tačaka gde ćemo imati planirane časove i aktivnosti. Nadamo se da ćemo ih nekada ugostiti ovde kod nas – dodala je Mirjana Joksimović.

Odmah nakon prolećnog raspusta biće organizovan probni završni ispit za osmake, koji će biti i prava prilika da budući srednjoškolci provere nivo svog znanja i predstojeće nedelje iskoriste za ozbiljniju pripremu završnog ispita iz matematike, srpskog jezika i kombinovanog testa.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Na teritoriji GO Lazarevac u prvi razred ove godine biće upisano blizu 600 učenika

  • Sve je to lepo direktorka, treba se pozabaviti malo i uredjenjem skole i skolskog dvorista kao i psima lutalicama kojih je dosta u skolskom dvoristu medju decom a na koje vi ne reagujete i ne obracate paznju!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA