BeogradLazarevacVesti

Nagomilani problemi Mesne zajednice Vreoci ne rešavaju se zbog loše saradnje sa JP EPS

Vreoci su na početku iseljavanja imali oko 1.100 domaćinstava, dok je prema procenama Mesne zajednice danas u ovom delu lazarevačke opštine ostalo oko 50 domaćinstava, od kojih je deset odlučilo da ne želi da se iseli. Od preostalih domaćinstava većina ih je popisana, ali do današnjeg dana nije dobila novac za selidbu niti ima naznake kada će ona biti sprovedena. Pored problema vodosnabdevanja, infrastrukture i ostalih sa kojima se suočavaju meštani koji su ostali, predsednik Mesne zajednice Radiša Sinđelić navodi da ne postoji saradanja sa Kolubarom i JP EPS, sa kojima imaju potpisan sporazum o finasiranju rada Mesne zajednice i udruženja.

MZ Vreoci

Sa brojnim problemima sa kojima se suočavaju preostali meštani MZ Vreoci, kao i oni koji su se iselili ali nisu u potpunosti isplaćeni, predstavnici ove mesne zajednice pokušali su da obaveste nadležne u EPS-u. Nakon molbi i zvaničnih dopisa koji su slali na adresu direktora EPS-a još u martu prošle godine, još uvek nisu dobili nikakav odgovor, kaže Radiša Sinđelić.

Radiša Sinđelić
Radiša Sinđelić

Sinđelić dodaje da je prema sporazumu koji je potpisan sa Kolubarom naselje Kusadak trebalo da bude završeno do kraja 2023. godine ali da se na tom prostoru do danas nije uradilo ništa.

Problem sa kojim se suočavaju meštani je i sahranjivanje i održavanje groblja Vreoci I u Crnim Međama. Lazarevačko komunalno ovo groblje održava bez ikakve naknade, kaže Sinđelić i dodaje da je dopis poslat EPS-u ali da i na ovo pitanje nije stigao nikakav odgovor.

Vreoci

Predsednik mesne zajednice Vreoci kaže da su zahtevi ovog saveta jasni i da se tiču gorućih problema a to je saniranje zidane crkve u Vreocima, rešavanje problema finansiranja za pružanje usluga održavanja i sahranjivanja na groblju u Crnim Međama, finansiranje rada MZ i udruženja dok traje preseljenje, izgradnja stambene zgrade u naselju Rasadnik, kao i eksproprijacija preostalih domaćinstava i privatnih lokala.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA